Всім доброго дня !!!
Сом в холодильнику з Дніпра майже закінчився і вже півтора місяця як не пірнав. Тому в п'ятницю приготував спорядження і найпершим автобусом планував виїхати за Житомир на далекий, але цікавий карєр.
О 5 ранку прокинувся, вийшов на балкон, потягнувся і назад до дружини під ковдру. Дуже температура знизилася і бажання їхати далеко щоб намерзнутися не хотілося.
Дружина розбудила 0 9 год кавою з канапками в ліжко. Сказало що погода чудова і дарма не поїхав (явно скучила за свіжосолоною щукою). Дружина на вихідних працює, тому вирішив щоб зайнятися чимось корисним вирушити на карєр який розташований поруч і спіймати щуку на "оселедці".
О 12 год вже бу на карєрі, прозрак порадував. Одяг костюм і в воду. Під водою прозрак виявився аж нереальним , після літа, від 2 до 6 м. До того ж попав на вихід риби - через кожних пару метрів стояли щучки від 50 г до пів кіла.
Рослини починають опускатися на дно. До того ж Житомиряни святкують день Житомира і карєр повністю безлюдний і в моєму розпорядженні.
Краса неймовірна, плавав і вертався по перспективних місцях вишукуючи щось солідніше за дітей. Радувала кількість молодняка, якщо недобросовістні спінінгісти та підводники та браконьєри сіточники їх не виб'ють то через пару років плаватимуть пристойні рибини по декілька кілограм.
Так милуючись краєвидами заліз в браконьєрську сітку... Трохи погіршився настрій. Не знаю як там стримувати себе, але вкотре мене переадреналінило, хоч і заліз в сітку на мілені. Зрізав її, зкрутив і закопав в очереті в мул приваливщи каменем зберху. Це вже не перша сітка в цьому місці, пропливши пару метрів далі ще одну зкручену сітку на дні побачив - хтось з братів підвохів добросовістно не пропускає сіток. Можливо пощастить колись із самим браком зустрітися.
Як результат серце ще тьохкає, нашумів та накаламутив воду, сунуся через очерет не зовсім тихо і тут за три метри від себе побачив хвоста щуки біля 30 см висотою який пішов зліва в траву. Ця сітка мене вивела з рівноваги, я рушницю проводжу в бік крокодила, але рука гальмується в очереті, я назад, витягшую руку і в то місце де була щука. Там звал на 6 м, я в глиб. Опускаюся, а там і зправа і зліва затоплені дерева, прозракт 3 м куди пливти??? Вирішую вправо, проплив метрів 6 і нічого... Потрібно підійматися... От якби в сітку не вліз... Не сьогодні...
Далі взяв себе в руки і поплив насолоджуючись глибинами підводного царства. Коли через пару годин почало яскраво світити сонце то краса засяла у всій красі.
Потім я зайшов на 6 м під нависле наді мною великою і щирокою кроною дерево. Я перевертаюся на спину і проглядаю крону з під низу. Вода міцно тримає мене в своїх обіймах на одному рівні. І тут я помічаю хвостату серед гілля. Наводжу рушницю, цілюся їй в живіт. Я зайшов з хвоста і знизу і вона мене не бачить. До неї 3 м. І тут виходить сонце із за хмари !!!
В такі моменти здається що виростають зябра і забуваєш про те що закінчується кисеень. Організм нвби завмирає і дає душі заслужений відпочинок та момент щасття !!!
Завмираю і милюся. Щука і крона дерева переливається бліками світла в променях сонця, я потрапляю в інший вимір. Насолоджуюся допоки вистачає сили і натискаю на гачок. Пробив !!! До речі, випробовував Василя однофлажковий наконечник із змінними дюбелями - робить акуратні дірки + флажок не "теліпається".
Забираю щуку на 1,5 кг і пливу до точки виходу, по дорозі назад пірнув на 4 м під завал який вже оглядав і взяв ще одну щуку на 2 кг, явно глибинну - при короткому тілі мала темне, дуже гарне забарвлення, майже чорне і хвостовий плавець сірий в цятку, лише верхня частина жовто-гарячого кольору.
перед точкою виходу помітив поплавок, підтягнув лєску і на кінці побачив щуку під 2 кг, вздуту з ознаками розпаду. Щука взяла приманку і розірвала лєску вище поплавка, цього обривка вистачило щоб запутатися в корчу де вона і здохла. Лєска була гнила і я її без проблем рвав руками.
СПінінгісти !!! Не шкодуйте пару червонців на якісну лєску, зекономивши пару грн. ви паскудите рибу і отримаєте негативні емоції !!! Щуку виплутав, випустив гази з шлунку і пустив на глибину - там їй місце...
Загалом отримав море позитивних емоцій, 4 год проплавав від душі, знищив браконьєрську сітку, побачив хвоста "монстра" і спіймав Коханій Дружині її улюблені щуки (півторачку та на 2 кг). М'ясо блистіло і переливалося всіма барвами веселки при розробці туш.
Всім чистою води та душевного відпочинку на воді !!!
Вложение DSC03074.JPG не найдено