Портал Подводного Охотника

Слухи о подводной охоте и как с этим бороться!

Больше
7 года 3 мес. назад - 7 года 3 мес. назад #480962 от А.М.А.Т.О.Р.
А.М.А.Т.О.Р. создал эту тему: Слухи о подводной охоте и как с этим бороться!
Создание этой отдельной темы вызвано тем, что с момента написания моей петиции (которую с целью защиты прав ПО я делал по указанию Олега Ляденко bit.ly/2fxpl3j ), прошло не так уж и много времени, а её постоянно приходиться корректировать и даже добавлять новые пункты. Поэтому, предлагаю, обсудить все известные нам слухи о ПО, которыми нас дискредитируют, а затем красиво и грамотно опровергнуть их. Чтобы любой новичок в ПО, мог без особого труда апеллируя фактами и красноречием заткнуть противника за пояс.
Вот что нам удалось собрать: …

Нарушитель
Последнее редактирование: 7 года 3 мес. назад от А.М.А.Т.О.Р..
Спасибо сказали: Захар, НИКОЛАЙ, Рыбосек, Симон, Саня ZP.UA, leninV, sania-vb, leshik dnepr, keltvic, Александр, Слава, Александр, Михаил 1975, Сергей D, Петрович, Саша_Н

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
7 года 3 мес. назад - 7 года 2 мес. назад #480964 от А.М.А.Т.О.Р.
А.М.А.Т.О.Р. ответил в теме Слухи о подводной охоте и как с этим бороться!
Шановні громадяни та наша влада!

Поновлюються намагання корумпованих осіб маніпулювання громадською думкою, щоб відвернути увагу щодо реального становища на водоймах України. Вам навіюють гарну брехню, яку підхоплюють та продовжують поширювати справедливі, але не обізнані в цьому питанні люди. Ніяким чином не бажаю ображати цих людей, але треба припинити всю цю брехню, яка підриває Конституційні основи нашої держави.
Так йде намагання посіяти непорозуміння серед суспільства, та зібрати підписи, щодо того, щоб заборонити підводне полювання в Україні, або ще якимось чином обмежити цей вид любительського та спортивного рибальства.
Основними гаслами для них є такі:
1. Підводні мисливці на зимувальних ямах мішками збирають рибу, та своєю поведінкою становлять загрозу для оточуючих;
2. Підводне полювання винищує маточне рибне поголів’я;
3. Підводний мисливець не може використовувати принцип «впіймав – відпусти»;
4. Підводний мисливець знаходиться у нерівних умовах з рибою;
5. Підводних мисливців важко контролювати під водою;
6. В більшості країн Європейського Союзу підводне полювання заборонене;
7. Науково доведено, що підводне полювання приносить велику шкоду рибному господарству;
8. Нічне підводне полювання треба заборонити, бо риба у цей час малоактивна;
9. Переважна більшість у суспільстві за те, щоб заборонити підводне полювання!

Все це лише красиві гасла. Вони використовуються давно, але не мають будь якого наукового підґрунтя, або неперекручених фактів, тому й залишаються тільки гаслами. Шкода лише людей, яки на такі пустушки клюють, та які відвертаються від реальних проблем, які треба дійсно вирішувати.

Сподіваюсь, що більшість розсудливих людей зараз в цьому переконаються.

Нарушитель
Последнее редактирование: 7 года 2 мес. назад от А.М.А.Т.О.Р..
Спасибо сказали: Захар, БЕЛЫЙ ЛЕБЕДЬ, Саня ZP.UA, leshik dnepr, Torik, Александр, Александр, Михаил 1975, Сергей D, Саша_Н

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
7 года 3 мес. назад - 7 года 2 мес. назад #480965 от А.М.А.Т.О.Р.
А.М.А.Т.О.Р. ответил в теме Чутки №1: зимувальни ями та мішки риби
1. Чутки: Підводні мисливці на зимувальних ямах мішками збирають рибу.

В Україні існують встановлені норми вилову та інші Правила риболові, які як для рибалки любителя зі спінінгом, так і для рибалки любителя з підводною рушницею однакові. Якщо хтось з них порушив ці правила та рибалив на зимувальних ямах, або перевищив добову норму вилову, то на цей випадок існують певні покарання. Тобто, як можливо заборонити те, що вже заборонено. Неможна забороняти для всіх законослухняних підводних мисливців підводне полювання лише за те, що було виявлено декілька порушників, яким на законодавчому рівні вже передбачені певні покарання. Якщо таку практику застосувати, то слідом треба буде заборонити все інше любительське рибальство тільки за те, що будуть зловлені декілька рибалок-любителів з вудками на зимувальних ямах, та з переловами.
Скажу більше. Якщо людина придбала в магазині підводне спорядження, та застосовує його на підводному полюванні, ця людина ще не є підводним мисливцем. Згідно Правил, підводний мисливець повинен мати спеціальне посвідчення, яке йому повинні видавати лише після навчання та перевірки його рівня підготовки та знань. Тобто у водах України зараз плавають особи у підводному спорядженні, яким на законодавчому рівні вже заборонено займатися підводним полюванням. Та замість того, щоб ловити цих порушників, хтось хоче заборонити законослухняним громадянам займатися дозволенним видом спорту та відпочинку.
Іноді підводних мисливців дорікають тим, що вони становлять потенціальну загрозу оточуючим. Але, як це було зазначене вище, загрозу становлять не вони, а ті хто маскується під підводного мисливця. Підготовлений та спеціально навчений підводний мисливець виконує усі заходи щодо техніці безпеки. А у визнаних ними правилах цей ризик зведений до мінімуму. Так наприклад, підводний мисливець заходить, або виходить з води тільки з розрядженою гарпунною рушницею. Тому, навіть якщо це йому доведеться робити у місцях скупчення людей, або офіційно визначених пляжних зонах відпочинку, він не буде представляти ніякої загрози для оточуючих.
Ще раз повторю, цих елементарних заходів по техніки безпеки можуть не знати та не виконувати особи, які не проходили спеціальне навчання та підготовку, не мають посвідчення, яке підтверджує про це, а тому їм вже заборонене підводне плювання. Не дозволяйте непідготовленім особам, яким заборонено займатися підводним полюванням знаходиться на воді, та поряд з нею у підводному спорядженні, та ця проблема буде вирішена назавжди.
Подібні проблеми досить часто виникають, коли надуманою проблемою підводного полювання намагаються відволікти увагу від інших проблем. Так наприклад у газеті «Рівне Вечірнє» від 24.10.2013 року № 80 вийшла стаття, в який зазначалося, що депутати Рівненської обласної ради вирішили визначити на Хрінницькому водосховищі зони, на яких нібито вони дозволяють підводне полювання, бо на їх розсуд підводні мисливці заважають людям відпочивати та купатися. Але зробити їм це не вдалося, бо вони хотіли вирішити цю проблему протиправним засобом. Замість того, щоб виділити та благоустроїти місця для відпочиваючих, як цього вимагає закон, вони намагалися заощадити на цій проблемі шляхом втручання у питання, що знаходяться за межею їх компетенції.
Досить часто підводних мисливців плутають с підводними браконьєрами. Але якщо браконьєр займається незаконним видобутком риби для подальшої її реалізації, чи важливо, що він використовує – сітку, електровудку, або підводну рушницю? Він вже не рибалка, або підводний мисливець - він браконьєр! Затримуйте їх, та карайте, як цього вимагає закон.
Також не треба підводних мисливців плутати з драйверами, або аквалангістами. Дайвинг, це вид відпочинку без будь якого видобутку риби. А якщо одночасно застосовувати акваланг та підводну рушницю – це злочин. В Україні підводне мисливство з автономними дихальними пристроями вже заборонено, та його нетреба вдруге забороняти. Достатньо таких порушників зловити та покарати. А якщо навіть їх не ловити, то який сенс забороняти усе інше? Тільки для того, щоб уся увага була спрямована на інших, а часу для дійсних порушників зовсім не залишилося!
Тому не треба підводних браконьєрів, або браконьєрів-аквалангістів плутати з законослухняними підводними мисливцями, та спекулювати цим пунктом.
Треба бути хоч трохи обізнаними, и тільки після цього можна намагатися віршувати долю інших людей. Але краще, почніть з себе.

Нарушитель
Последнее редактирование: 7 года 2 мес. назад от А.М.А.Т.О.Р..
Спасибо сказали: Захар, НИКОЛАЙ, БЕЛЫЙ ЛЕБЕДЬ, Герман, Саня ZP.UA, leninV, sania-vb, Алексей, Александр, Михаил 1975, Саша_Н, финн

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
7 года 3 мес. назад - 7 года 3 мес. назад #480966 от А.М.А.Т.О.Р.
А.М.А.Т.О.Р. ответил в теме Чутки №2: маточне рибне поголів’я.
2. Чутки: Підводне полювання винищує маточне рибне поголів’я.

Як ви знаєте, для усіх любителів риболовів встановлена дуже смішна добова норма вилову, аж 3 кг. риби за винятком однієї рибини яка перевищує цю норму. Тому дійсно, заради того, щоб не перевищувати встановлену добову норму вилову законослухняні підводні мисливці намагаються полювати саме за цією дозволеною до вилову однією трофейною рибиною. Тому, хто хоче лишити підводного мисливця можливості на законних підставах добувати цю велику рибину, потрібно тільки скасувати це виключення з Правил, та лишити права ловити так зване «маточне поголів’я» рибалок-любителів як з допомогою підводної рушниці, так і з інших дозволених засобів лову.
Але Інституту рибного господарства НААН України вважає, що переважне вилучення особин старших вікових груп (з дотриманням норм – не більше 1 особини за вихід на риболовлю) не буде спричинювати погіршення відтворювальної здатності популяцій. Тому як ви розумієте, лишити рибалок-любителів цієї можливості дуже не справедливо. А для тих, хто зараз заперечить, що рибалки-любителі не встоять проти спокуси виловити більше чим 1 велику рибину, то для тих я пропоную ще раз уважно перечитати пункт написаний вище.
Далі у своєму листі № 201-08/12 від 17.08.2012 року Інституту рибного господарства НААН України розвіює казочку про так зване «маточне поголів’я». На їх професійний науковий погляд незважаючи на те, що особини старших вікових груп мають більшу абсолютну плодючість, слід враховувати, що кожний плідник протягом свого життя нереститься кілька разів, що характеризується показником кратності нересту. Причому для особин середніх вікових груп цей показник буде вищим, ніж для старших. Для оцінки впливу цього фактору може бути використаний показник очікуваної кількості статевих продуктів на 1 плідника, який визначений на підставі фактичних даних з середньої плодючості за віковими групами та коефіцієнтів загальної смертності основних промислових видів. Результати розрахунків свідчать, що 1 самиця середніх вікових груп за період досягнення граничного віку буде продукувати ікри більше, ніж особина старших вікових груп: для ляща і судака – на 15%, сома – 18%, сазана – 5%, тобто з урахуванням часового аспекту, негативний вплив вилучення більш продуктивних плідників буде знівельовано.
Для тих на кого наукові розрахунки навіюють нудьгу, наведу інший приклад. Хто на ваш розсуд вважається більш дітородним – молода та зріла дівчина, або дуже стара жінка? Відповідь очевидна. Тому дуже сумно, коли промисловим ловом та рибалками любителями добуваються дійсно велика кількість здорового та дуже плодючого маточного поголів’я, а усю вину за цей злочин вішають на підводних мисливців, які мають більше шансів добути під водою більш старих та самотніх, але менш плодючих особин.
Е ще один науковий факт, що великі особини виділяють через шкіру так звані відоспецефіческі або невідоспецефіческі екзометаболіти, які гальмують зростання більш дрібної риби. Екзометаболіти представляють собою пептиди, речовини білкової природи. І чим більше риба, тим сильніше і більше цих речовин поширюється. Відоспецефіческіе екзометаболіти діють тільки на особин свого виду, невідоспецефіческіе - на молодь інших видів. Таким чином водойми з великою кількістю рибин старших вікових груп не отримують належного приросту молоді і ефективність росту/вирощування риби знижується. Тобто виходить навпаки, що коли підводні мисливці добувають свій один великий трофей, вони цим підвищують рибопродуктивність водойми.
Тому надалі, коли різні пройдисвіти будуть поширювати казочки щодо того, що законослухняні підводні мисливці винищують маточне поголів’я, то ви більше довіряйте науковим фактам, та не звертайте на чутки увагу. Але при цьому замисліться, кому вигідно відволікати Вашу увагу від реальних злочинців, яки дійсно знищують найбільш плодючий плідник у масовому промисловому обсязі.

Это изображения скрыто для гостей.
Пожалуйста, зарегистрируйтесь или войдите, чтобы увидеть его.


Нарушитель
Последнее редактирование: 7 года 3 мес. назад от А.М.А.Т.О.Р..
Спасибо сказали: Захар, НИКОЛАЙ, Герман, Саня ZP.UA, leninV, sania-vb, Александр, Михаил 1975, Саша_Н, финн

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
7 года 3 мес. назад - 7 года 3 мес. назад #480968 от А.М.А.Т.О.Р.
А.М.А.Т.О.Р. ответил в теме Чутки №3: принцип «зловив – відпусти»
3. Чутки: Підводний мисливець не може використовувати принцип «зловив – відпусти».

Дуже часто підводних мисливців дорікають, що вони не можуть використовувати принцип «зловив – відпусти». Але при цьому вони забувають, що підводний мисливець може декілька годин плавати на водоймі у пошуку того одного дозволенного трофею, та при цьому пропагувати принцип «не стріляв, значить відпустив». Тому цей принцип треба вважати більш прогресивним, чим калічити гачками рибу.
Додам, що ходять чутки, що більшість гірських риб, яки були виловлені а потім випущені у воду - гинуть. Це повідомляють мені багато людей, але на жаль це ще не встановлений наукою факт. Тому саме цю проблему треба вивчити, та рекомендувати не використовувати цей принцип на гірських річках. Тим паче, що принцип «зловив – відпусти» не відповідає офіційно прийнятим принципам любительського рибальства. Згідно діючого законодавства, любительське рибальство в першу чергу треба застосовувати для особистого споживання, тому всіляке збочення з цього приводу, це вже як виключення з цих правил, а не приклад який треба наслідувати.
Якщо провести аналогію, то цей принцип більше нагадує приклад, коли дуже багатий чоловік купив в магазині палку дешевої ковбаси, зробив з неї селфі щоб цією диковинкою вихвалятися серед друзів, та викинув цю ковбасу назад за прилавок, або у смітник. Якщо є гроші, то вони дозволяють собі різне, але любительське рибальство для більшості, це можливість не тільки піймати дозволену рибу, але ще її з’їсти. Саме у такому сенсі прописані принципи любительського рибальства, та мода на інші мажорні принципи тут недоречні.

Нарушитель
Последнее редактирование: 7 года 3 мес. назад от А.М.А.Т.О.Р..
Спасибо сказали: Захар, НИКОЛАЙ, Герман, Саня ZP.UA, sania-vb, Александр, Саша_Н

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
7 года 3 мес. назад - 7 года 3 мес. назад #480969 от А.М.А.Т.О.Р.
А.М.А.Т.О.Р. ответил в теме Чутки №4: нерівні умови з рибою
4. Чутки: Підводний мисливець знаходиться у нерівних умовах з рибою.

Дійсно, з цим можна погодитись. Але не в тому сенсі, якому говорять супротивники підводного полювання. Риба знаходиться у своєму звичайному становищі, а підводний мисливець у чужому йому середовищі. Він у середньому може знаходиться під водою одну або пару хвилин. Риба звикла реагувати на небезпеку. У неї для її довкілля пристосовані зір, вона відчуває шум, та коливання води. Тому, щоб добувати рибу під водою треба немаленька майстерність та вдача.
З кожним зануренням у підводного мисливця є великий ризик померти або від відсутності повітря, або з інших причин. Це дуже небезпечний вид любительського рибальства. Тому якщо риба за свою необачність ризикує своїм життям, то і підводний мисливець с кожним зануренням ризикує своїм. Тобто, це найбільш справедливі умови любительського лову, чим скажемо рибалки, який на березі у своєї рідний стихій, не ризикуючи своїм життям, ловить рибу за допомогою усіляких принад та прогресивного спорядження.
Умови риби, та рибалки-любителя ніколи не були рівними. Тому усілякі гасла стосовно того, що підводні мисливці знаходяться в нерівних умовах з рибою яку вони добувають, це вже явна спекуляція щодо нагнітання напруження між підводними мисливцями та іншими риболовами-любителями.

Нарушитель
Последнее редактирование: 7 года 3 мес. назад от А.М.А.Т.О.Р..
Спасибо сказали: Захар, НИКОЛАЙ, Герман, Саня ZP.UA, Виталий Мовчан, sania-vb, Александр, Михаил 1975, Саша_Н

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
7 года 3 мес. назад - 7 года 3 мес. назад #480970 от А.М.А.Т.О.Р.
А.М.А.Т.О.Р. ответил в теме Чутки №5: контроль під водою
5. Чутки: Підводних мисливців важко контролювати під водою.

Не треба робити з підводних мисливців суперменів. Більшість свого часу підводний мисливець знаходиться на поверхні води. Якщо він пірнув під воду, то обов’язково винирне рядом, через одну або декілька хвилин. Упливти на ластах від човна рибоохорони в нього ніяк не вийде. Більш того, підводний мисливець «прив’язаний» до того місця на березі з якого він починав своє полювання. Тобто за підводним мисливцем не треба ганятися, він постійно з’являється у полі зору на поверхні, та він обов’язково вийде на берег до своїх речей, де його можуть чекати рибоохоронці. Я зрозумів би, якщо питання стосовно неможливості контролю піднімали рибоохоронні структури, та вказали на факти, яки їм заважають виконувати свої обов’язки стосовно контролю підводного полювання. Але цього немає. Замість цього, некомпетентні особи, які нічогошіньки не розуміють у підводному полюванні, і у тому як його слід контролювати, намагаються нав’язати свою точку зору суспільству, яке також не розуміє в цьому питанні. Тому або спочатку треба вивчити питання контролю у тих органів, які за це відповідають, або визнати той факт, що Вами хтось намагається маніпулювати.

Нарушитель
Последнее редактирование: 7 года 3 мес. назад от А.М.А.Т.О.Р..
Спасибо сказали: Захар, НИКОЛАЙ, Герман, Виталий Мовчан, Александр, Михаил 1975, Саша_Н

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
7 года 3 мес. назад - 7 года 3 мес. назад #480971 от А.М.А.Т.О.Р.
А.М.А.Т.О.Р. ответил в теме Чутки №6: заборона в ЄС
6. Чутки: В більшості країн Європейського Союзу підводне полювання заборонене.

Во-перше, це нічим не підтверджені плітки. По іншим неперевіреним (мною, або держорганами) чуткам, в Європі серед 44 країн тільки у 6 з них прісноводне полювання заборонене. В деяких країнах це питання взагалі не розглядалося. Причому в Італії підводне полювання заборонено в річках, але дозволено в озерах. У сусідній же Європейської Польщі прісноводне підводне полювання дуже популярний вид дозвілля, а на озерах проводять змагання з підводного полювання. Та й в сусідній Білорусії підводних мисливців побільше ніж у нас, а риба чомусь не пропадає.
Краще запитайте, чому у більшості країн ЄС немає, або заборонено промисловий вилов у річках, та Вам стане зрозуміле, чому Вас відволікають від цієї глобальної проблеми балочками про підводне полювання.
По-друге. Як можна зрівняти усю ту кількість водойм України, які у нас є, з тими скупими водними запасами, які є в інших європейських державах. Це рівнозначно тому, як забороняти гратися нам взимку у сніжки лише на тій підставі, що в усіх Африканських країнах снігу взагалі немає.
А втрете, в кожній країні існують свої специфічні культурні дурості. І тільки за те, що ці країни знаходяться в ЄС, це не повід їх наслідувати. Візьмемо наприклад підводне полювання в Німеччині, де воно під жахливою забороною. За таке заняття можуть дати до 10 років в'язниці, що приблизно стільки ж, скільки дають за убієнну людину. Плюс штрафи, які вимірюються тисячами євро. До речі, за зґвалтування там дають менше. Якщо ж Ви вважаєте, що права рибини повинні стояти вище за права та життя людини, то просто виїжджайте жити до Німеччини, але не нав’язуйте нам їх цінності та порядки. Це вже намагалися зробити, і німці і деякі інші «європейські» держави. Читайте історію. Але не вважайте, що німці піклуються про свої рибні запаси. Бо німецькі підприємці можуть взяти ліцензію на вилов риби ... електровудкою! Жах! А можливо Ви, або хтось інший, хто наслідує Ваші «європейські» аргументи, просто посилаючись на Німеччину, як одну із країн ЄС ще промисловий лов електровудками в Україні запровадите?! Або Норвегію чи Фінляндію, де немає заборони підводного полювання з аквалангом. Загалом, зрозуміти чужинців в цьому питанні дуже складно. Але такі незрозумілості існують в кожній країні. Та на щастя, наслідувати їх нас ніхто не заставляє.
Так, нами було отримано листа від Міністерства Юстиції України № 11380-0-33-11-124-44/82 від 30.08.2011 в якому було зазначено, що в рамках переговорного процесу між Україною та ЄС про укладення Угоди про асоціацію, в тому числі щодо створення поглибленої та всеохоплюючою зони вільної торгівлі, як складової вказаної Угоди, сфера любительського та спортивного підводного полювання та рибальства як окремий предмет правового регулювання чи напрям співпраці не розглядається. И все тому, що правове регулювання вказаної сфери на території ЄС здійснюється лише на рівні національного законодавства держав-членів.
Іншими словами, любительське та спортивне рибальства це тільки внутрішня справа країн, та ЄС лізти у цю справу не бажає. Тому усі розмови щодо європейського розвитку підводного полювання якраз і повинні полягати у тому, що ЄС дозволяє країнам самим вирішувати це питання виходячи с тих умов та тих наявних водних ресурсів, яки вони у себе мають.

Это изображения скрыто для гостей.
Пожалуйста, зарегистрируйтесь или войдите, чтобы увидеть его.


Нарушитель
Последнее редактирование: 7 года 3 мес. назад от А.М.А.Т.О.Р..
Спасибо сказали: Захар, НИКОЛАЙ, Герман, Таранов Владимир, Саня ZP.UA, Виталий Мовчан, Александр

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
7 года 3 мес. назад - 7 года 3 мес. назад #480972 от А.М.А.Т.О.Р.
А.М.А.Т.О.Р. ответил в теме Чутки №7: шкода доведена наукою
7. Чутки: Науково доведено, що підводне полювання приносить велику шкоду рибному господарству.

Як мені говорили деякі науковці, наукою можна довести й те, що риболовля донкою, або спінінгом, теж приносить велику шкоду. Бо цими знаряддями виловлюють рибу, і це вже є шкода. Велика шкода є й від використання промислового лову, й в інших всім відомих чинниках. Але не один науковий заклад в Україні не зможе надати дійсного наукового обґрунтування, хто з цих чинників наносить більшу шкоду рибним запасам України. Це для них неможливо як за браком коштів, так і часу, який на це потрібно витратити. Тому, якщо будь яка особа заявляє, що в неї є наукове підтвердження стосовно того, що підводне плювання, або інший вид любительського рибальства приносить велику шкоду рибному господарству, не поспішайте в це вірити. Просто запросить для вивчення ці документи, та вам стане зрозуміле, що все це провокації, щоб застосувати дискримінацію між любителями риболовами, та відвернути у суспільства увагу від дійсно важливих питань.
Навіть якщо будь яких наукових досліджень не проводи, можна зрозуміти, що при наявності інших чинників, на погіршення рибних запасів підводне полювання має дуже незначний вплив. Бо підводне полювання дуже обмежено. Не кожна людина зможе дозволити собі займатися таким видом екстремального та небезпечного спорту. У більшості недостає духу, або здоров’я. Тому на шкоду заподіяну скажемо кожним мільйоном риболовів любителів можна протиставити шкоду лише від тисячі підводних мисливців. Далі існують обмеження по наявності прозорих водойм. Не кожна водойма з рибою підходить для підводного полювання. Тому якщо шкоду вимірювати по території на яку вона лягає, то тут теж підводне полювання охоплює незначну частину. Ще є обмеження по часу. У зимовий період більшість водойм покрито кригою, а влітку, вода більш каламутна ніж завжди. В цей період підводне полювання теж обмежено, тому і будь яка суттєва шкода відсутня.
Існує думка, що взагалі, шкоду рибним запасам України можна розділити у такій пропорції:
Внаслідок діяльності промислового лову – на 34%;
Внаслідок погіршення екологічного стану водойм – на 32%;
Внаслідок браконьєрства – на 21%;
Внаслідок підводного полювання – на 1%;
Внаслідок іншого любительського та спортивного рибальства – на 8%;
Інші чинники – 4%.
Тому, доки не існує будь якого офіціально підтвердження, що серед усіх відомих чинників підводне полювання наносить більш вагому шкоду, ніж це зазначено вище, обговорювати це питання можливо тільки як малоймовірне припущення, яке держслужбовці не мають права брати до уваги.

Нарушитель
Последнее редактирование: 7 года 3 мес. назад от А.М.А.Т.О.Р..
Спасибо сказали: Захар, НИКОЛАЙ, Герман, Саня ZP.UA, Виталий Мовчан, Александр, Михаил 1975, Саша_Н

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
7 года 3 мес. назад - 7 года 2 мес. назад #480973 от А.М.А.Т.О.Р.
А.М.А.Т.О.Р. ответил в теме Чутки №8: нічне ПО
8. Чутки: Нічне підводне полювання треба заборонити, бо риба у цей час малоактивна!

Запитаю: хто в Україні встановлює критерії малої активності риби? Та якщо дійсно такі критерії існують - хто їх повинен виконувати?
Якщо цих двох запитань для Вас замало, щоб відразу зрозуміти усю безглуздість таких чуток, зазначу, що у водоймах України існують риби, які ведуть активний спосіб життя саме у ночі. Тобто в день вони малоактивні. Тому усім, хто поширює ці чутки, треба їх трохи розширити, на зразок такого: «Нічне та денне підводне полювання треба заборонити, бо існує риба, яка саме в цей час малоактивна!».
Якщо серед риб існують нічні хижаки, які полюють за різною рибою, значить уся інша риба не така вже малоактивна, бо еволюція навчила їх виживати у цей період часу. Мала активність риби - це досить спірне питання! Тому, повторю запитання. Хто зраз з вчених України зможе розробити критерії малої активності риби, при яких рибу неможна буде ловити? Але якщо хтось візьметься за таку невдячну справу, в першу чергу постраждають звичайні риболови любителі, які полюбляють ловити рибу взимку з лунки. Бо саме взимку, під кригою, більшість риб, які існують на території України – дійсно малоактивні, та цей факт визнають не тільки вченні, але й риболови-любителі.
А зараз зосередимося саме на нічному лову.
Припустимо, що вченні знайшли чинники, які підтверджують чутки, що треба заборонити к нічному вилову малоактивну рибу. Але цей припустимий варіант розвитку подій призведе к тому, що треба буде забороняти не тільки підводне полювання, а додатково весь нічній лов, як любительський так і промисловий. Бо яка користь малоактивній рибі у тому, що у нічну добу вона не буде зловлена підводним мисливцем, а спіймана саме на гачок, або сітку?
А якщо розглядати нічне підводне полювання з правової точки зору, то згадайте про встановлену законну добову норму вилову – 3 кг. (за виключенням однієї рибини яка перевищує цю норму). Рибалка – любитель (в тому числі підводний мисливець) має право за 1 добу (24 години) зловити дозволену йому рибу. Він це має право зробити, або за декілька хвилин (з одного закидання, або вистрілу), або за декілька годин. Скільки та який час витратити на це, це його право. Бо більшість людей усю світлу добу проводять на роботі, та лише у ночі мають змогу на відпочинок. Тому якщо людина не має змоги у день піти та зловити дозволену йому норму вилову, забороняти йому це зробити у ночі - рівнозначно, що лишити його конституційного права на відпочинок. Та хіба Вам не все одно, у який час буде зловлена риба, якщо вона відповідає дозволеної нормі вилову?
Я чув заперечення, що при нічному підводному полюванні особи, які займаються видобутком риби за допомоги підводного спорядження, цю норму іноді не виконують. По перше, як я це писав вище (чутки № 1) більшості особам у підводному спорядженні, нічне та денне підводне полювання вже заборонено. Тобто забороняти нічне полювання тому, для кого вже існує подібна цілодобова заборона – безглуздо. По друге, безглуздо забороняти нічне підводне полювання заради виконання норми вилову, бо така цілодобова заборона вже існує.
Треба зрозуміти, що для тих, хто порушує встановлені норми та правила, додаткові заборони не потрібні. Вони будуть продовжувати їх до тих пір, поки їх не зловлять та належним чином не покарають. Але це вже зовсім інша проблема.

Нарушитель
Последнее редактирование: 7 года 2 мес. назад от А.М.А.Т.О.Р..
Спасибо сказали: Захар, НИКОЛАЙ, Симон, sania-vb, Александр, Михаил 1975, Саша_Н

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
7 года 3 мес. назад - 7 года 2 мес. назад #480974 от А.М.А.Т.О.Р.
А.М.А.Т.О.Р. ответил в теме Чутки №9: більшість проти
9. Чутки: Переважна більшість у суспільстві за те, щоб заборонити підводне полювання!

Допускаю, що якщо провести голосування без персоналізації особи, без обмеження голосувати по декілька тисяч разів поспіль, та без будь якої змоги, висловлювати свої аргументи (наприклад так: bit.ly/2gCbaIu ), то більшість проголосує за тотальну заборону підводного полювання, так як підводних мисливців дуже мало, та вони не зможуть виграти перегони з рештою масою голосуючи.
Але, якщо надати голосуючим право висловлювати свою думку, та писати аргументи, заради яких вони прийняли це рішення, буде зрозуміло, що їх аргументи ґрунтуються на чутках 1 – 8, про які я вже написав вище.
Ось Вам реальний приклад, Петиція про те, щоб «Законодательно запретить подводную охоту в малых реках и озёрах Украины»: www.change.org/p/верховная-рада-украины-законодательно-запретить-подводную-охоту-в-малых-реках-и-озерах-украины . Якщо прочитати усі коментарі, то там не буде будь яких нових аргументів, про які ми вже не говорили як про «чутки».
Але якщо, перед голосуванням провести роз’яснювальну роботу, то вагомих аргументів заборонити, або обмежити підводне полювання не буде. Залишаться тільки ті, хто не читає роз’яснювальної інформації, або той, хто без будь яких аргументів просто бажає зла іншим.

Нарушитель
Последнее редактирование: 7 года 2 мес. назад от А.М.А.Т.О.Р..
Спасибо сказали: Захар, НИКОЛАЙ, ВиталикМ, Лясковский Александр, Симон, Герман, Саня ZP.UA, sania-vb, Александр, Михаил 1975

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
7 года 3 мес. назад - 7 года 2 мес. назад #480975 от А.М.А.Т.О.Р.
А.М.А.Т.О.Р. ответил в теме до державних органів та СМІ
Виходячи з усього вищезгаданого, я звертаюся до державних органів та СМИ с проханням, якщо до Вас надходять будь яки пропозиції стосовно заборони (або звуження існуючих прав) підводного полювання або іншого виду любительського або спортивного лову, пересилати ці звернення до Прокуратури України, бо це чергова спроба порушити Конституційний устрій нашої країни.

Нагадаю, що згідно ст. 24 Конституції України, громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом. Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками. Тобто якщо у зверненнях йдеться мова про розділення любителів рибного лову по ознакам дозволенних знарядь лову (наприклад, підводна рушниця, або рибальська вудка), або іншим ознакам (наприклад підводні, або надводні), то цей документ вже можна вважати антиконституційним.
Якщо провокаційні звернення не переслати до компетентних органів можна буде вважати, що Ви своєю бездіяльністю свідомо підтримує факти порушення Конституції України.
При цьому, прошу звернути увагу й на той факт, що більшість закликів заборонити/обмежити підводне полювання є ознаками підбурювання до дискримінації між риболовами-любителями які застосовують різні дозволені засоби лову (см. п.4 ст. 1 Закону України № 5207-VI від 06.09.2012 «Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні»).
При цьому, якщо СМІ або інші особи поширюють ці заклики, то це попадає під ознаку непрямої дискримінації (см. п.3 ст. 1 Закону України № 5207-VI від 06.09.2012 «Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні»).
Згідно ст. 6 ЗУ № 5207-VI від 06.09.2012 державним органам або особам які представляють держструктури заборонена будь-яка форма дискримінації.
Тому прошу застосувати усі можливі для Вас засоби, щоб припинити в України спроби і надалі провокувати дискримінацію любителів рибного лову по ознакам дозволених їм засобам лову.

Нарушитель
Последнее редактирование: 7 года 2 мес. назад от А.М.А.Т.О.Р..
Спасибо сказали: Захар, Podvoh, Симон, Герман, Саня ZP.UA, Александр, Михаил 1975

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
7 года 3 мес. назад - 7 года 2 мес. назад #480976 от А.М.А.Т.О.Р.
А.М.А.Т.О.Р. ответил в теме P. S.
Забув нагадати про статтю 64 Конституції України «Конституційні права і свободи людини і громадянина не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених Конституцією України», та про ст.. 22 Конституції України про те що «при прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод» .
Це означає, що згідно Конституції України підводних мисливцем не можна лишити тих прав, які вони вже мають. Це можливо, лише якщо порушити Конституцію. Але на жаль таке в Україні трапляться. Тому наша задача своєчасно запинити тих, хто має владу це зробити (свідомо, несвідомо, або під впливом усе дозволеною дурості).
Тобто, коли я говорив, що провокації та призиви заборонити, або обмежити права підводних мисливців антиконституційні, то тут ми вже маємо спроби порушити як мінімум 3 (три) статті Конституції України (ст. 22, 24 та 64). Тому напрошуються інші висновки: а може дійсно, г-ну Чистякову та його прибічникам не так важливо заборонити підводне полювання, як за допомоги роздутого ними скандалу та дискримінацій взагалі підірвати Конституційні основи України? Тобто тут розкривається не банальна змова промисловиків проти риболовів-любителів, а більш глобальна змова ворогів України проти нашої країни, бо це свідома (або несвідома) спроба повалення конституційного ладу! Це злочин проти основ національної безпеки України (п. 2 ст. 109 Кримінального Кодексу України).
Тому, якщо хтось віршів публічно, більш того через офіційне звернення, або через СМІ звернутися до громадян, до Верховної Ради України, до Кабінету Міністрів України, або інших органів державної влади с закликами повалення конституційного ладу, пропонуючи для цього порушити три статті Конституції України, або зробив ці самі дії більш завуальовано, наприклад закликавши обмежити існуючи права риболовів-любителів за ознакою дозволених засобів лову, що в свою чергу зробити неможливо, без того, щоб не порушити як мінімум три статті Конституції України,  а що в свою чергу призведе до очевидної спроби повалення конституційного ладу, то всіх цих осіб треба терміново залучати до кримінальної відповідальності. Бо всі ці дії попадають під визначення: «Публічні заклики до повалення конституційного ладу або розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій». Повторюю, ще раз. Розповсюдження матеріалів із закликами заборонити/обмежити підводне полювання, є провокаційні заклики до вчинення таких дій, які неможливо зробити не порушивши Конституцію України. Тому це і є свідомими або несвідомими закликами до повалення конституційного ладу. Але незнання законів (та Конституції), або їх неправильне розуміння, від відповідальності не звільняє.
Якщо цього замало, додамо ст.344 Кримінального Кодексу України (Втручання у діяльність державного діяча): «незаконний вплив у будь-якій формі на Президента України, Голову Верховної Ради України, народного депутата України, Прем'єр-міністра України, члена Кабінету Міністрів України, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини або його представника, Директора Національного антикорупційного бюро України, Голову Рахункової палати або іншого члена Рахункової палати, Голову або члена Центральної виборчої комісії, Голову Національного банку України, члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Голову Антимонопольного комітету України, Голову Фонду державного майна України, Голову Державного комітету телебачення і радіомовлення України, члена Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, з метою перешкодити виконанню ними службових обов'язків або добитися прийняття незаконних рішень».
Тобто, ми маємо офіційно підтверджену спробу прийняти незаконне рішення по відношенню до підводних мисливців через зазначених вище осіб.
Шукайте того, кому зараз у важкі часи вигідно знищити Україну, та буде зрозуміло на кого свідомо, або несвідомо працює г-н Чистяков та його прибічники. Допускаю, що хтось це робить несвідомо, але незважаючи на це, завуальований факт призиву до порушення Конституції України ми маємо безперечний. Тому вважаю, що Генеральна Прокуратура України обов’язкова повинна розслідувати цей та інші подібні випадки.

Нарушитель
Последнее редактирование: 7 года 2 мес. назад от А.М.А.Т.О.Р..
Спасибо сказали: Симон, Михаил

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
7 года 3 мес. назад #480995 от МАКО
МАКО ответил в теме Слухи о подводной охоте и как с этим бороться!
Прочитал бегло, если повторюсь простите. Может дополнить немного такие вопросы как выбивание маточного поголовья (наши трофеи не дают покоя рыбакам, но мало кто из них знает как они и какими усилиями достаются в том числе и материальными, сколько нужно спалить бензина и "отластать", что бы найти рыбу достойную выстрела, впринципе не раз обоснованно писалось о так называемом маточном поголовье).Принцип поймал-отпусти-лично я рыбу добываю для личного употребления в пищу, беру, так сказать, на сковородку.Если словить рыбу что бы ней полюбоваться -то я просто поныряю без ружья и не буду ничего ловить разрывая ей рот крючками.Про задержку от 1 до 2-х минут, я лично 30-40 сек., думаю и большинство так.Сколько нам приходится во время охоты вытаскивать битых бутылок, бытового мусора и брошенных сетей (о зарыблении и чистках берега вообще молчу).Короче мыслей куча, не могу их упорядочить )))))))
Спасибо сказали: Александр, Анатолий

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
7 года 3 мес. назад #480999 от Лясковский Александр
Лясковский Александр ответил в теме Слухи о подводной охоте и как с этим бороться!

МАКО пишет: Прочитал бегло, если повторюсь простите. Может дополнить немного такие вопросы как выбивание маточного поголовья (наши трофеи не дают покоя рыбакам, но мало кто из них знает как они и какими усилиями достаются в том числе и материальными, сколько нужно спалить бензина и "отластать", что бы найти рыбу достойную выстрела, впринципе не раз обоснованно писалось о так называемом маточном поголовье)....ь )))))))


Похоже очень бегло
2. Чутки: Підводне полювання винищує маточне рибне поголів’я.

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
7 года 3 мес. назад - 7 года 3 мес. назад #481010 от МАКО
МАКО ответил в теме Слухи о подводной охоте и как с этим бороться!

Похоже очень бегло

Я ж писал -может немного дополнить такие вопросы как.....дать более развернутую картину о репродуктивности трофеев ну и те вопросы которые упоминал выше
Последнее редактирование: 7 года 3 мес. назад от МАКО.

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
7 года 3 мес. назад #481018 от Electronic
Electronic ответил в теме Слухи о подводной охоте и как с этим бороться!

Скажу більше. Якщо людина придбала в магазині підводне спорядження, та застосовує його на підводному полюванні, ця людина ще не є підводним мисливцем. Згідно Правил, підводний мисливець повинен мати спеціальне посвідчення, яке йому повинні видавати лише після навчання та перевірки його рівня підготовки та знань. Тобто у водах України зараз плавають особи у підводному спорядженні, яким на законодавчому рівні вже заборонено займатися підводним полюванням.

Все прочел. Все понравилось, кроме одного. Опять начинается вот эта бодяга насчет обучения, медкомиссий, удостоверений.
С 1976 года плаваю, ныряю, охочусь без комиссий и удостоверений. Пракически ни разу не нарушил правил рыбной ловли. Скажу больше. Более 10 лет был общественным егерем и инспектором комитета охраны природы. Выловил с воды несколько десятков сетей и браконьеров (не сам конечно, в составе рейдовой бригады).
Может уважаемый АМАТОР подскажет, где мне взять денньги на медкомиссию, обучение, удостоверение, ежегодные взносы (хотя взносы в УООР я каждый год плачу = 47 грн). Только анализ крови сейчас стоит 220 грн. Представьте сколько стоит комиссия. А стоимость обучения вообще выше моего понимания.
Для справки при пенсии в 2000 грн. – коммунальные услуги составляют более 1000 .
Как-то Ляденко написал, что могли бы и выдать бесплатное удостоверение, но наверное человек уже по состоянию здоровья нырять не может. Я не стал вступать в дискуссию. Бесполезно. Так вот, пока ныряю и буду нырять сколько смогу. Может я ныряю и не так как обучают инструкторы, но пока за десятки лет никого не ранил и самому удалось выжить.
Введете свои ОБЯЗАТЕЛЬНЫЕ обучения и удостоверения – все равно нырять буду, но как смогу стану поддерживать компанию о запрете ПО. Если мне нельзя, то и другим нечего.
Понимаю, что вызову бурю негодования правильных, по пониманию АМАТОРА подвохов, но и молчать уже нет сил. Надо еще ввести ОБЯЗАТЕЛЬНОЕ обучение по владению спинингом.
Ведь можно блесной кого-то зацепить. Да и удостоверения для купающихся на пляже надо бы ввести, ведь тонут же не меньше чем в ПО.

Pax vobiscum. Мир вам.
Спасибо сказали: Захар, Евгений, Герман, Nikola, popper13, Александр, Михаил 1975, Марк, Санек, Владимир, Анатолий Иванович, Петрович, Анатолий, ФисташкО_о, DmitriyPalych19.., Олег

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
7 года 3 мес. назад #481021 от ФисташкО_о
ФисташкО_о ответил в теме Слухи о подводной охоте и как с этим бороться!
Electronic , +1 ! насчет обучения, медкомиссий, удостоверений полностью согласен.
Спасибо сказали: БЕЛЫЙ ЛЕБЕДЬ, Евгений

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
7 года 3 мес. назад - 7 года 3 мес. назад #481026 от Марк
Марк ответил в теме Слухи о подводной охоте и как с этим бороться!
Давайте сами придумаем - за что будем платить. Тем самим определим, что мы охотники, а не любители рыболовы...... Мы же круче......
Как написал Виктор: удостоверение, добавлю:-разрешение, "отловочный", лицензия, еще и медкомиссия. Ведь он прав. Мы сами себя ставим в определенные рамки.

Все теряет силу, если не будет основного — любви к человеку.
Последнее редактирование: 7 года 3 мес. назад от Марк.
Спасибо сказали: Лясковский Александр, Electronic, Герман, popper13, Александр, Михаил 1975

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
7 года 3 мес. назад #481032 от Евген99
Евген99 ответил в теме Слухи о подводной охоте и как с этим бороться!
Имею 3 группу инвалидности, увлекся ПО 6 лет назад. За это время не водоему, не себе, не кому-то я ненавредил. Если введут обезательную медкомисию и обучение (читал литературу) Буду сам поддерживать компанию о запрете ПО. Если мне нельзя, то и другим тоже нельзя. Видел передачу в Росии человек без руки ныряет. Какая медкомисия?? Каждый сам заботится про свою безопастность и здоровье
Спасибо сказали: Electronic, Герман, Михаил 1975

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

  • leksan1964
  • leksan1964  аватар
  • Не в сети
  • Ихтиандр
  • Лучше синица в руках-чем журавль в жопе
Больше
7 года 3 мес. назад #481033 от leksan1964
leksan1964 ответил в теме Слухи о подводной охоте и как с этим бороться!
Я вот не пойму. Сначала мы пытаемся доказать, что от нас вреда нет, а потом сами себя загоняем в рамки. Зачем мне тогда спорить про мифы о ПО, если у меня будет "лицензия на убийство" и удостоверение ПО, то я их просто пошлю. Кто нарушает регламентирующие документы рыбоохраны тот-браконьер, остальные рыболовы-любители. Один неверный сброс воды из водохранилища, или сброс отравы в реку делают больше вреда, чем все рыболовы-любители.

Чистая совесть обычно является признаком плохой памяти
Стивен Райт
Спасибо сказали: Electronic, Герман, Александр, МАКО

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
7 года 3 мес. назад #481041 от Герман
Герман ответил в теме Слухи о подводной охоте и как с этим бороться!
Хотя имею ПО областной федерации,местного УООра и ВОПОРа ,полностью поддерживаю мнение,что УПО это чушь. Мой напарник мастер спорта по ПО,охотится почти 30 лет,а УПО да и то от нашего УООРа получил только этим летом. средства на зарыбок мы вносим,норм придерживаемся РИ по возможности помгоаем. Ну а обязательных,единых ,утверждённых минюстом УПО нет! Значит всё это филькина грамота,особенно с медкомиссией.Двое ныряют после травм позвоночника,один после инсульта и это только из ближнего моего круга. Так что их отделять от рыбаков любителей! Да кто и какое имеет на это право! А мы ещё о конституции здесь говорим. На воде каждый из нас отвечает за себя сам! Не зря на соревнованиях подписываешь соответствующую бумагу. А вот за новичков привлечённых нами отвечаем мы! особенно по ТБ. Ясно,что хотелось бы оградить себя бумагами от возможных "наездов",но в пределах разумного и чтоб увлечение не стало элитным.,а то опять пойдут разговоры только о трофейной охоте. Ну а что делать тем у кого в силу географических условий трофеев и во все не видать. Мух ластами разгонять? :)
Спасибо сказали: Electronic, БЕЛЫЙ ЛЕБЕДЬ, leksan1964 , Александр, Вадим, Петрович

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
7 года 3 мес. назад - 7 года 3 мес. назад #481050 от алексей
алексей ответил в теме Слухи о подводной охоте и как с этим бороться!
сколько нужно спалить бензина и "отластать", что бы найти рыбу достойную выстрела,

Это не реклама просто душэвное видео
Последнее редактирование: 7 года 3 мес. назад от алексей.

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
7 года 3 мес. назад - 7 года 3 мес. назад #481052 от А.М.А.Т.О.Р.
А.М.А.Т.О.Р. ответил в теме Слухи о подводной охоте и как с этим бороться!

Electronic пишет:

Все прочел. Все понравилось, кроме одного. Опять начинается вот эта бодяга насчет обучения, медкомиссий, удостоверений.
Может уважаемый АМАТОР подскажет, где мне взять денньги на медкомиссию, обучение, удостоверение, ежегодные взносы (хотя взносы в УООР я каждый год плачу = 47 грн). Только анализ крови сейчас стоит 220 грн. Представьте сколько стоит комиссия. А стоимость обучения вообще выше моего понимания.
Введете свои ОБЯЗАТЕЛЬНЫЕ обучения и удостоверения – все равно нырять буду, но как смогу стану поддерживать компанию о запрете ПО. Если мне нельзя, то и другим нечего.

Узнаю собаку на сене.
А Вас уважаемый Электроник разве не смутил тот факт, что ради защиты ПО, я сказал, что в природе существуют законопослушные подводные охотники? Теоретически такое может быть, и поэтому, ради защиты их прав, нельзя запретить подводную охоту в Украине! Практически каждый подводный охотник, как и каждый рыболов-любитель - нарушитель! Не всегда нас ловят, но законодательно поставили раком, написали там жирным шрифтом «нарушитель» и мы прищурив глаза ждем, когда нас надумают иметь. А вас электроник по Вашим же словам государство поставило раком ещё и по пенсионке с коммуналкой. И типа Вы уже терпеть этого не можете, но вместо того, чтобы отрываться на государственных чиновников, становитесь на их строну, против законопослушных подводных охотников, которыми ни я ни Вы не являемся.

А.М.А.Т.О.Р. пишет:
Скажу більше. Якщо людина придбала в магазині підводне спорядження, та застосовує його на підводному полюванні, ця людина ще не є підводним мисливцем. Згідно Правил, підводний мисливець повинен мати спеціальне посвідчення, яке йому повинні видавати лише після навчання та перевірки його рівня підготовки та знань. Тобто у водах України зараз плавають особи у підводному спорядженні, яким на законодавчому рівні вже заборонено займатися підводним полюванням. Але замість того, щоб ловити цих порушників, хтось хоче заборонити законослухняним громадянам займатися дозволенним видом спорту та відпочинку.

Действующими правилами любительского и спортивного рыболовство уже существует обязательное требование иметь УПО, и то что Вы без него плаваете, не должно давать повод нам в борьбе с нашими противниками отказываться от такого шикарного козыря. Как Вы говорите, Вы плавали без УПО и так и дальше плавать будете. Плавайте на здоровье. Мы сейчас говорим не об этом. Сейчас проблема так называемого поголовного «окорочкования» не поднимается. Стоит вопрос о запрете ПО. Поэтому, чтобы лишить наших противников каких либо аргументов, я говорю, что законопослушный подводный охотник существует, он плавает с удостоверением и он правильно обучен, а поэтому не представляет опасности окружающим. Кстати, именно слухам об опасности окружающим я и забыл уделить особое внимание. Когда писал, как бы контраргумент озвучил, но для чего я это сделал не объяснил. Поэтому, сегодня, когда проблема стоит защитить ПО, мы эту проблему решаем всеми способами, даже для нас и нелицеприятными. А завтра, когда на плавающих без УПО обратят особое внимание, и им уже будет трудно ныкаться, им проще будет просто сделать себе такое удостоверения (а это и сейчас очень просто и только ленивый и Электроник отказывает себе в такой подстраховке).

Electronic пишет:

Как-то Ляденко написал, что могли бы и выдать бесплатное удостоверение, но наверное человек уже по состоянию здоровья нырять не может.

Выдать Вам бесплатное удостоверение для нашего клуба «СигмаСаб» было тогда и сейчас не проблемой. Просто это я помогаю вести этот клуб, и знаю как Вы тогда это просили. Я тоже тогда не хотел, чтобы вот такой несерьезный человек как Вы подставлял целый клуб, более 100 человек, только из-за того, что поленился один единственный раз (до конца всей последующей жизни) сделать или даже купить себе хоть какую-то справку, которая бы оправдала клуб. А так Вы кричите на всех углах, что Вы очень больной человек и справку Вам не дадут по состоянию здоровью. Завтра не дай Бог, с Вами что-то случиться, и именно клуб будет отвечать, почему он вопреки мнению медиков, очень больному человеку выдал официальное разрешение заниматься подводной охотой. Вам тогда это говорили, но как оказалось, Вам нравиться быть не только собакой на сене, но и тем кто мог бы подставить наш клуб.
Но мы отвлеклись.

Смотрите сюда. УПО придумывать не надо, оно существует. Это требование пришло к нам ещё со времен СССР со спорта, как и сама подводная охота. А так как ПО это опасный вид спорта, существовало требование подготовки и обучения новичков. Затем подготовленным и обученным спортсменам, как не представляющим опасности для окружающих разрешили охотиться за рамками соревнований на участках выделенных для любительского рыболовства по установленным Правилам любительского и спортивного рыболовства.
Другими словами, если любительское рыболовство это больше хобби, но они имеют право проводить спортивные мероприятия, то подводная охота это больше спорт, который имеет право существовать как хобби, по правилам любительского рыболовства. Поэтому старое но существующее требование иметь УПО спортсменам не является нарушением прав подводных охотников. Вот если подводную охоту в будущем официально назовут разновидностью любительского рыболовства, а подводных охотников – любителями рыболовами, вот тогда требование иметь какие либо корочки, которых нет у других рыболовов-любителей будет противозаконным. Но на сегодняшний момент, нет каких либо официальных определений, что такое ПО, и поэтому, когда я в своих письмах говорю о каких-то нарушениях прав подводных охотников, я в неком смысле приукрашиваю существующую ситуацию (или типа нагло вру). Надеюсь Вы меня простите за это.
Отсюда следует, что если подводных охотников поставить перед выбором, или полного запрета, или существования с удостоверением (или карточкой) как вид спортивного рыболовства с правом любительского рыболовства (как это сегодня и прописано, но что ещё не до конца правильно работает), то я бы сделал единственно правильный выбор. Кто хочет и дальше нарушать требование плавать с УПО или правильно его получить, пусть и дальше это нарушают, ибо, когда они этого больше не смогут делать, у них будет шанс продолжать ПО, но уже с правильной корочкой. А вот когда не будет ПО, и спокойно нарушать нам не дадут, то тут уже полная жопа.
Поэтому давайте не перекрывать себе кислород всякими там акциями и саботажами против УПО, так как это наша козырная карта, которую нам нужно правильно разыграть для нас и последующего поколения подводных охотников.
Вот мы наверное не обращаем внимания на тот труд, которые провели первые советские подводные охотники, чтобы этот спорт не воспринимался как браконьерство. А ведь сделано было не мало. Это и наличие УПО, которое мы сейчас критикуем, а без которого ничего возможно и не было, и агитация через СМИ, и др.
Вот наглядный пример их работы, которой я восхищаюсь:

Вы думаете, что это простой фрагмент в фильме, но на самом деле, это целенаправленная и спланированная акция. Не знаю, каких колоссальных трудов стоило нашим предкам протянуть этот фрагмент, но он очень много стоит. Во первых, эта роль возложена на положительного героя (позитивный образ). Во вторых, персонаж выходит с уловом не превышающий суточную норму вылова (говорят тогда было до пяти кг.,) и с сомом в пределах минимального размера. В третьих, показали, что рыба идет для личного потребления. В четвертных для всех таких как Чистяков, которые выдумывают слухи, что рыбу нужно ловить только на удочку, и при этом которые с невозмутимым лицом ссылаются на якобы существующие законы которые надо знать, выбрали соответствующий нелицеприятный образ. И в кульминации на весь Союз категорически заявляют, что это не браконьерство - это СПОРТ!
Поразительно, такой маленький фрагмент, а как много они смогли в нем сказать.
Вот они действительно боролись, чтобы им хотябы при наличии УПО разрешили этот спорт донести в массы, а теперь мы – массы боремся, чтобы отменить эти УПО, не понимая, что без них нам не дадут никаких шансов заниматься любимым делом.
Не хочу сейчас продолжать споры относительно УПО. Проблема сейчас в другом, в запрете. А с помощью существующего требования УПО, мы можем хоть как-то решить эту проблему, поэтому давайте не отказываться от этого шанса.
Поймите! Я не агитирую сейчас за УПО. Оно реально уже существует. Я предлагаю …, даже не предлагаю, а просто использую этот козырь для нашего общего дела. А посему, я прошу не отвлекать меня по таким мелочам, как подобные ненужные споры.


Нарушитель
Последнее редактирование: 7 года 3 мес. назад от А.М.А.Т.О.Р..
Спасибо сказали: Nastich A, Александр

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
7 года 3 мес. назад - 7 года 3 мес. назад #481053 от А.М.А.Т.О.Р.
А.М.А.Т.О.Р. ответил в теме Чутки №9: В Україне немає та не може бути ПО!

Герман пишет: Хотя имею ПО областной федерации,местного УООра и ВОПОРа ,полностью поддерживаю мнение,что УПО это чушь.

Ну а обязательных,единых ,утверждённых минюстом УПО нет! Значит всё это филькина грамота,особенно с медкомиссией.

Ну вот опять.
Насчет медкомиссии, особенно на примере Электроника, я уже объяснил.
Ну а насчет филькиной грамоты, то поверьте мне - Вы не правы. Не хочу писать сейчас по этому вопросу целую лекцию, особенно для тех, кто ничегошеньки не сделал для того, чтобы хоть чуточку изучить этот вопрос.
Скажу просто, Вы правы что утвержденных минюстом УПО нет, но кто сказал Вам такой бред, что УПО должно напрямую утверждаться Минюстом?
Если хотите, чтобы я объяснил Вам, как согласно действующего законодательства получить легитимное УПО, то хотя-бы немного приложите усилий, чтобы разобраться в этом вопросе.
Хотя Вы Герман молодец. У нас имеется слухи № 9.
9. Чутки: Усі «Посвідчення підводного мисливця» в Україні недійсні, бо немає офіціально встановленої форми.
А это значит, что в Украине нет подводных охотников, и быть не может. И введение каких либо ограничений и запретов на ПО не может нарушить права тех, кого официально нет!
Я уже не раз на различных форумах письменно развевал этот миф, поэтому информации предостаточно. Кто-нибудь сможет собрать эту и подобную информацию, и красиво опровергнуть эти слухи?
Попробуйте, у Вас должно это получиться.

Нарушитель
Последнее редактирование: 7 года 3 мес. назад от А.М.А.Т.О.Р..

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
7 года 3 мес. назад #481054 от А.М.А.Т.О.Р.
А.М.А.Т.О.Р. ответил в теме Жалею, что отвлекаюсь на Вас.

Евген99 пишет: Если мне нельзя, то и другим тоже нельзя.

Уже второй такой.
Если в Украине запретят ПО, то я найду где мне лично можно будет. Но почему я не переживаю, что меня лично коснется запрет ПО, а хочу сделать что-то хороше для других, а другие у меня это желание убивают?

Нарушитель
Спасибо сказали: sania-vb, Александр, Николай

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
7 года 3 мес. назад #481061 от МАКО
МАКО ответил в теме Слухи о подводной охоте и как с этим бороться!
Я не против медкомиссии в том случае когда проводятся соревнования, так как там организаторы в какой-то мере несут ответственность, а в повседневной охоте это ни к чему.ИМХО медкомисия это еще одна лазейка залезть нам в карман, скоро будем по грибы ходить только по справке из мед учреждения.Меня удручает подход товарищей, что если мне будет нельзя то я буду бороться против вас, нужно бороться что бы было можно всем.Хотя .....у медали есть и другая сторона, больше людей отсеится, меньше конкурентов, а охота в любом её проявлении всегда была дорогим удовольствием .
Спасибо сказали: БЕЛЫЙ ЛЕБЕДЬ, leksan1964 , Александр, Владимир

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
7 года 3 мес. назад #481065 от Владимир
Владимир ответил в теме Слухи о подводной охоте и как с этим бороться!
Согласен с МАКО на все 100. Мед справка для соревнования, для любительского лова - бред. Спорт - медсправка - паспорт с номерами на ружье, нож и отметки участкового врача о здоровье. Для себя сделал удостоверение ПО еще в 2005 году в клубе подводников у Брагина, и это только для того что бы участвовать в соревнованиях.

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
7 года 3 мес. назад #481071 от Sanches
Sanches ответил в теме Слухи о подводной охоте и как с этим бороться!
Считаю, что все пункты грамотные, правильные, но слегка режет слух ваши намёки (абстрактные) на отвлечение этим запретом от реальных проблем водоемов. Реальные вредители - это ПРОМЫСЛОВИКИ !!! На этом нужно акцент ставить. И считаю, что вся каша заварилась именно по тому, что мы-ПО у них как кость в горле. Своего рода Вредители - то снасти нейтрализуем, то лишнего чего увидим, а потом куда ненадо доложим... Там крутятся огромные суммы и возможности, своего рода ЗАО. А теперь представьте ситуацию (одна из помех)- не дай бог какой-то ПО запутался в сети. Засудить могут руководство Рыбспилки за незаконно установленную сеть или даже законно, но всё равно лишние проверки, проблемы и т.д. Зачем этот гемор - нет охотников, нет проблем. Это просто один из примеров, прошу строго не судить.
А то, что ресурсы истребляются глобально не без их помощи, это наблюдается регулярно и повсеместно. Только прошлой ночью мы наблюдали три лодки в местах зимовальных ям и около них. Они приспосабливаются к графику работы водной полиции, ухищряются большую часть улова сгружать до приезда на базу и т.д. Мафию эту не победить, но огрызаться надо однозначно. Уже много раз говорилось, что запрет промвылова на 5 лет восстановит ресурсы Днепра с лихвой. Так вот, дабы эта тема не начала воплощаться в реальность и запустили механизм по ТРАВЛЕ нас. Фух, высказал, что накипело, но ведь то количество сетей, которое высыпается сейчас реально напрягает... Думаю все согласятся со мной.
Спасибо сказали: Герман, Александр, Саша_Н, ФисташкО_о

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
7 года 3 мес. назад #481072 от Electronic
Electronic ответил в теме Слухи о подводной охоте и как с этим бороться!

А так Вы кричите на всех углах, что Вы очень больной человек и справку Вам не дадут по состоянию здоровью.


А вот врать не хорошо!!! Да и писать в такой форме. Я думал , что Вы действительно юрист. Ошибся.
Насчет больного человека предлагаю Вам встретиться и побороться на ковре.
Я писал, что комиссия не по карману, да и не нужна вообще.

Pax vobiscum. Мир вам.
Спасибо сказали: Захар, Герман

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Время создания страницы: 0.242 секунд

Случайные объявления

1 YYYYYY_grid.jpg
Гарпуни для підводних рушниць діаметром 7 та 8...
21369 Просмотров
4 hc_pro_grid.jpg
Ласты Mares Avanti HC Pro - Новинка, модель...
18597 Просмотров
4 quattro_plus_white_grid.jpg
Ласти Mares AVANTI QUATTRO Plus Ласты для...
15163 Просмотров
1 equator_grid.jpg
Боты из неопрена Mares Equator 2mm Легкие,...
18689 Просмотров