- Спасибо получено: 2593
Ghostbuster пишет: Илья, чуток подизменил письмо, внес больше про рыбаков, глянь, может так лучше?
Шановний Іване Володимировичу!
Даним листом маю на меті привернути Вашу увагу до беззаконня, що на даний час твориться навколо любительського підводного полювання в Україні.
Всім нам добре відомо, що останнім часом деякі політичні сили активно намагаються заборонити підводне полювання у внутрішніх водоймах України. Зокрема, Чистяков О.В., наприклад, аргументує це тим, що нібито підводні мисливці вибивають так зване «маточне поголів’я», знищуючи при цьому рибу, що й привело з його слів, до зменшення чисельності риби у внутрішніх водоймах. Проте він, певно, свідомо чи несвідомо забуває той факт, що якщо взяти до уваги той же бракон’єрський лов сітями, електровудками чи рибний промисел, що знову-таки ведеться в тих же внутрішніх водоймах й досить часто буває безконтрольним, с перевищеннями квот та засобів лову; якщо подивитись на багатомільйонну армію рибалок-любителів й порівняти її чисельність з декількома тисячами підводних мисливців-любителів, то одразу стає зрозуміло, що доля виловленої підводними мисливцями риби є досить маленьким відсотком від вищеперечисленої діяльності. Також, на данний момент рибалки володіють технікою лову риби на аромахімічні види приманок такі як ароматизатори та вкусові посилювачі. За допомогою яких теж виловлюється маточне поголів’я. Цьому свідчать, піймані на ароматичні бойли, 10-15кг карпи на фото рибацьких блогів (50кг спіймані соми також мають участь на таких фото). Як ви думаете, вони цю рибу потім відпускають, як це прийнято у інших країнах? А тепер помножте такий середньостатичний вилов на численну кількість рибалок України. Якщо взяти за увагу, що підводних мисливців в Україні у сотні разів менше ніж рибалок, з цього настає питання: то чим же підводні мисливці так шкодять маточному поголів’ю?
Особисто мене дуже обурює той факт, що подібними заявами та діями мене також називають бракон’єром. Просто тому, що я також підводний мисливець. Існують норми вилову риби й вони однакові чи то для рибалок, чи для підводних мисливців. А бракон’єри є скрізь, але узагальнювати висловлюваннями, подібно Чистякову, ніхто не має права. Як ніхто не має морального права й на тотальну заборону окремого вида любительського рибальства у внутрішніх водоймах України замість того, щоб контролювати й притягувати до відповідальності, передбаченої чинним законодавством, дійсно винних осіб. Чому б тоді не заборонити, скажімо, виготовлення харчових продуктів, бо ж бувають випадки отруєння? Так і тут – потрібно вирізати тільки гниль, а не рубати голову.
Ті, хто, порушуючи закон, вибивають рибні запаси є нашою спільною проблемою в незалежності від того, чим ці нелюди знищують рибу – сітками, електровудками, вудками, хімією, острогами чи гарпунами. Тому й боротися проти них, захищаючи наші державні ресурси, ми повинні разом.
Підводні мисливці завжди бачать ситуацію з-під води, бачать бракон’єрські сітки та мертву рибу на дні після сволот-«електриків» , помічають погіршення стану води та зменшення чисельності риби з кожним роком. Дуже багато моїх знайомих і я сам неодноразово допомагали й продовжуємо допомагати органам рибохорони діставати бракон’єрські снасті з дна річок та озер, кожного року по всій Україні ми чистимо від сміття та сіток дно річок та водойм, де ми полюємо, навіть збираємо кошти та проводимо зариблення, намагаючись відтворити природу. Саме тому переконливо прошу Вас не підтримувати ніяких ініціатив щодо заборони любительського підводного полювання у внутрішніх водоймах України, а навпаки, підтримати цей вид любительського рибальства й спільними зусиллями викорінити бракон’єрів усіх мастей з наших улюблених водойм України.
Також хочу підкреслити, що для мене й більшості моїх братів по захопленню підводне полювання – це не заготівля риби (досить часто вертаєшся додому навіть без рибини й лише, коли пощастить можна вловити й норму – 3 кг), а чудовий активний відпочинок в іншому такому дивовижному підводному світі!.. А відпочинок, рівно, як і праця, є беззаперечним конституційним правом кожного громадянина України.
Если закрывать любительскую охоту и рыбалку и более ничего не менять то это что слону дробина, так как влияние любителей на экосистему мизер по сравнению с промловом, процеживающим все живое как в реках так и в морях, крышованным браконеьерством, промышленными и бытовыми стоками.МИГРЭ пишет: я бы годика на 2-3. сделал закрытой полностью охоту и рыбалку на 90% водоемов в стране, и штраф под десятку гривен, сам бы потерпел но может хоть дети что то увидят, ...но это все ерунда по сравнению с пром выловом , когда весь днепр перегорожен сетками , и всем в том числе инспекции до этого нет дела...
Запрещать на 2-3 годика нужнно, а лучше и на все 5. Но не охоту и рыбалку, а ПРОМЛОВ.МИГРЭ пишет: я бы годика на 2-3. сделал закрытой полностью охоту и рыбалку на 90% водоемов в стране, и штраф под десятку гривен, сам бы потерпел но может хоть дети что то увидят, ...но это все ерунда по сравнению с пром выловом , когда весь днепр перегорожен сетками , и всем в том числе инспекции до этого нет дела...
Igor пишет: Может я не прав, но по поводу писем, наверно, не надо горячиться!
Во-первых, отправлять их могут только люди, имеющие УПО, иначе это будет коллективная жалоба от браков!?
Во-вторых, если их действительно завалить кучей писем от малочисленной, по их мнению, прослойки рыбаков-охотников(эдакого малочисленного гибрида), то они могут всерёз задуматься, кака тучева хуча бабосов проходит мимо них и сильно заинтересуются этим вопросом! как-то так ИМХО!
fagot пишет: ничего о запрете вобщем то не сказали.больше было кипеша.
Igor пишет: Может я не прав, но по поводу писем, наверно, не надо горячиться!
Во-первых, отправлять их могут только люди, имеющие УПО, иначе это будет коллективная жалоба от браков!?
Во-вторых, если их действительно завалить кучей писем от малочисленной, по их мнению, прослойки рыбаков-охотников(эдакого малочисленного гибрида), то они могут всерёз задуматься, кака тучева хуча бабосов проходит мимо них и сильно заинтересуются этим вопросом! как-то так ИМХО!
Захар пишет: Итак материалл на НТН просмотрен!
Захар пишет: Итак материалл на НТН просмотрен! Вывод: 13 страниц темы - сплошной анонс пиара федерации ! Рами и команда нагнали ажиотаж , при этом набросав грязных намеков на деятельность Михаила Материал явно заказной и заказчик не кто иной, как сама федерация! Не забыли пропиарить и УПО, как якобы обязательное ! Что ж - акция удалась! К телевизорам было приковано множество подвохов! Последствия: 1 Приятный момент ознакомления населения с нелегкими буднями подвохов и реальными трофеями! 2 Подача анонса своих рекламных фильмов оставила неприятный осадок на 13страниц и к сожалению показала,то наш будущий партнер, каковым мы его видим ,в лице федерации, готов к любым ухищрениям отстаивая свою точку зрения, в том числе и к провокациям ! Грустно! Просто поиграли на эмоциях подвохов с запретом на ПО!
Таранов Владимир пишет:
Что за материал?
Рамзес пишет: Чистяков Александр Владимирович, Родился 23 мая 1960 года. Живет в Киеве, моб. тел. (067) 140-01-24, email Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.. ИНН 2205820110, прописан по адресу: г. Киев, ул. Королева 2а, кв. 60. Дом. тел.044 4070842.
П.с. Вот можно писать ему письма благодарности))))
можно звонить и благодарить за его деятельность))))
Таранов Владимир пишет:
Что за материал?
см. вышеМихаил пишет: Выложите ролик с НТН. Не мог посмотреть, был в дороге.