Бажаю здоров'я всім землякам!
Був на р. Снов на вихідних.
Після повідомлення Юрія Павловича, думав не залізу в мутняк... А ні, прозрак був робочий, а настрій бадьорий
За місяць нирялок нарешті зустрів сомика.
В суботу, поки дітвора купалася, за 1,5 год. сплаву (1 км) добув сомка. Фото не викладаю, бо по дніпровським мірилам він дрібний і відчуваю що на форумі мене "зацькують", але крупніших соменків у нас ще я не бачив. Добутий соменок відповідає мінімальним розмірам дозволеним до добування - довжина 70 см
Так що совість не мучає, хоча розумію, що помилитись в корчах в дрібній річці можна і з розміром.
Перед виходом з води перевіряв затоплений кущ верболозу в якому гуляло з десяток язьків та головнів, поки я їх розглядав і один раз змазав по язьку, очевидно розштурхав сомка, який спав під м'ятою в гущавині. При спробі втечі був добутий. Можна сказати пощастило його побачити.
В неділю мені теж пощастило. Йдучи по звичайному маршруту був здивований тим, що натапив на затоплене дерево, якого раніше не бачив. Заглянувши під нього побачив, що під ним крутиться сомик як кішка під щафою
Неспішним пострілом вдалося його запросити з собою. Сомик був один в один розміром з суботнім, аж здивувало.
В'язів майже не бачив, але по дну лежала мертва дрібна рибка, думаю в цьому і причина... Сумно...