Андрей Т4 пишет:
Хочется просто более красочных растений!Vanzhula пишет: Не заростає, то й добре. І рослини здорові. Більше світла для донних рослин та деяких вибагливих. Я б створив композицію з того що є і не щукав би пригод.
Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.
Vanzhula пишет:
GARIK пишет:
Vanzhula пишет: Планую на наступному тижні запустити новий акваріум на 500 л. Якщо вам буде цікаво писатиму про процес.
Цікаво, цікаво. Тумбочка дуже красива. Яка товщина скла? яка висота банки а також живеш в приватному будинку або багатоповерхівкі?
Я займаюся запуском та обслуговуванням акваріумів та тераріумів в Житомирі.
Ця банка стане аквою у приватному будинку на 2 поверсі. Товщина скла 10 мм. Довжина 1150 мм, ширина 450 мм, висота 850 мм. Тумбу і банку не я майстрував. Мій дизайн, підбір апаратури, запуск, підбір рослин та риб з подальшим обслуговуванням.
Хазяї хочуть акваскейп. Перед замовленням банки зі мною ніхто не порадився - покликали коли вже стояла на тумбі банка, тому зважаючи на надмірну висоту акви буду старатися зробити максимально зеленим. Плюс за бажанням господарів будуть жити скалярії та буде двохколірний грунт. Бютжет обмежений. Буду виходити по обстановці враховуючи бютжет.
Людина яка продала банку поставила перед цим пробний акваріум з скаляріями. Людям сподобалося захотіли посолідніший.
Завтра приготую ескізи дизайну, в понеділок залию водою для проби. Банку клеїли не мої знайомі тому не знаю з чим маю справу, на таку висоту без страховочних стяжок з декором з каменів мені без пробного заливу при такій висоті скла страшнувато.
Не бойся у меня размер аквариума 1500 х 400 х 800мм + переднее (лобовое стекло) изогнуто в центральной части на 100 мм. Толщина стекла 8 мм. Клеил сам. Гнул лобовое стекло не сам. Единственное при склеивании накладывал герметик не только на край стекла, а делал нахлест на стекла. Не могу обяснить. Короче в каждом углу аквариума, получился треугольник селикона, с гранями около 2 см. Надеюсь понял.
GARIK пишет:
Vanzhula пишет:
GARIK пишет:
Не бойся у меня размер аквариума 1500 х 400 х 800мм + переднее (лобовое стекло) изогнуто в центральной части на 100 мм. Толщина стекла 8 мм. Клеил сам. Гнул лобовое стекло не сам. Единственное при склеивании накладывал герметик не только на край стекла, а делал нахлест на стекла. Не могу обяснить. Короче в каждом углу аквариума, получился треугольник селикона, с гранями около 2 см. Надеюсь понял.Vanzhula пишет:
Не мої знайомі робили. Якість скла не відома. Якість клею також. Чим обезжирювали не знаю. Чи полірували - не знаю. Мушу перевіряти. Люди і майстри різні є.
Якщо робити накладку як у вашому випадку, для додаткового армування можна накласти смужку скла по всій довжині шва. Достатньо 10 - 20 мм ширини товщиною 3,5 мм. Всеодно клей виступає за шви. Вийде ніби пірамідка з силіконом всередині. У цій банці таких смуг немає.
Залитий вже 3 доби стоїть. Поки політ нормальний. Спускатиму його в п*ятницю. Заніс ескізи по композиції. Повинні вже визначитися.
ловил таких летом на море, уж очень сильно за пальцы хватают... намного больней чем ракustik пишет: Вот таких бы попробовать подержать.
Валера пишет: Хочу купити кутовий акваріум 57 х 57 см і висотоюприблизно 45 см -дайте пораду чи є якісь особливості догляду за кутовими .Буде стояти в темному коридорі в кутку (маленькі такі квартирки -більше нема ніде місця )наперед дякую за поради
Вадим пишет:
ловил таких летом на море, уж очень сильно за пальцы хватают... намного больней чем ракustik пишет: Вот таких бы попробовать подержать.
ustik пишет: Парни а подскажите как сюда видео закинуть? Что то не выходит.
Валера пишет: Хочу купити кутовий акваріум 57 х 57 см і висотоюприблизно 45 см -дайте пораду чи є якісь особливості догляду за кутовими .Буде стояти в темному коридорі в кутку (маленькі такі квартирки -більше нема ніде місця )наперед дякую за поради
Позвони , пообщаемся. 0505800456 Виталий.Фридайвер пишет: Меченосцы на самом деле нормально себя чувствуют, сомики два оставшихся пока как то все равно не нормально себя ведут. Один постоянно кружит бесцельно. Скалярии вроде так себе, тоже торчат у поверхности хотя аэрация на всю катушку(два распылителя). Вчера добавил два вида лекарства. Одно как таблетка на дно, другое какая то зелень-вся вода зеленая. Люди всю жизнь аквариумистикой занимаются-выдали мне сии средства. сказали неделю воду теперь не менять. Вроде после этого сыпь прошла. Чуть поживее стали. Скалярии и меченосцы едят. Сомы- не понятно. Нужна ли теперь соль? Или теперь ожидать что получится?
Павел пишет: Подскажите у меня тоже проблема, взрослый попугай плавает кверху пузом на поверхности и не может нырнуть как поплавок всплывает. Остальные рыбы ведут себя нормально, как обычно. Что это такое, и как с этим бороться?
Serg пишет: Это ихтиофтириоз, в простонародье манка - паразит.
Самое эффективное лечение - это подъем температуры воды до 30 градусов.
Греть около недели, до попадания белых точек. Кормить по минимуму !!! Воду подменивать раз в день-два 30-50%.
При этом надо увеличить аэрацию.
Болезнь есть всегда и везде, но проявляется (острая форма) только у ослабших рыб.
Слабеют рыбы от плохих условий содержания, высокое содержание нитрита, аммиака, перекорм и т.п.
Если лить антибиотики, то может и поможет, но убьете биофлору в аквариуме, как следствие опять вспышка нитрита, нитрата, аммиака....