Портал Подводного Охотника

Новые правила подводной охоты БЕЗ УПО. Обсуждаем, внедряем.

  • Александр Плясецкий
  • Александр Плясецкий аватар Автор темы
  • Не в сети
  • Акула
Больше
12 года 6 мес. назад - 12 года 6 мес. назад #44963 от Александр Плясецкий
Александр Плясецкий создал эту тему: Новые правила подводной охоты БЕЗ УПО. Обсуждаем, внедряем.
Довольно правильный вопрос – что зделали лично мы для того чтобы регулирование подводной охоты проходило за нашими правилами?
Как пример я подготовил проект правил (смотреть ниже), который предлагаю совместно откорректировать и доработать. Сразу отмечу, правила подготовил сегодня, потому возможны опечатки или какие нибудь другие погрешности, потому не обезсутте и отнеситесь с пониманием.
Также отмечу, для того чтобы принимать изминение в Закон (отмена УПО, изменение определения подводной охоты и т.д.) нужно иметь нам своё целостное видение самого процесса ПО что возможно при формировании подобного документа.


ПРОЕКТ


Затверджено
_________________________
від _______ №________


ПРАВИЛА
організації та здійснення підводного полювання
в Україні


1. Загальні положення.

1. Ці правила встановлюють єдиний порядок організації та здійснення підводного полювання громадянами України та іноземцями в внутрішніх водоймах України.
Інші підзаконні нормативно-правові акти, які регулюють окремі питання здійснення підводного полювання, повинні ґрунтуватись на вимогах цих правил.
2. Особи, які здійснюють підводне полювання, повинні знати відповідні правила і неухильно дотримуватись їх.

Правка: Чтобы избежать отдельных мест охоты, сроков запрета и т.д. внести: то что не прописано в этих правилах, регулируется правилами любительского рыболовства.


3. Терміни, що наведені у цих Правилах, мають таке значення:

3.1 Підводне полювання – це вид любительського і спортивного рибальства, який здійснюється підводним мисливцем, безпосередньо в середовищі існування риби за допомогою спорядження для підводного полювання;
3.2 Підводний мисливець – громадянин України або іноземець який на власний ризик здійснює добування риби за допомогою спорядження для підводного полювання методом занурення в її природне середовище;

Правка: п.3.2 доповнити "а також осіб без громадянства" - дискримінація за ознакою громадянства заборонена

3.3 Рушниця для підводного полювання – це безвитратний пристрій, що працює за рахунок акумульованої мускульної енергії мисливця або спортсмена для заряджання і метання гарпуна. Застосовується для підводного полювання та спортивної підводної стрільби;

Правка: А если будет написано так?
3.3 Рушниця для підводного полювання – це пристрій для метання гарпуна, що працює за рахунок акумульованої мускульної енергії людини.Застосовується для підводного полювання та спортивної підводної стрільби;

3.4 Спеціально уповноважений орган виконавчої влади в сфері розвитку підводного полювання (Спеціально уповноважений орган) – орган виконавчої влади, визначений Кабінетом Міністрів України відповідальним за здійснення координації та методологічного забезпечення розвитку системи підводного полювання в Україні;

Правка: п.3.4 Який орган має бути визначено чітко- чи це має бути новостворений орган при якомусь Міністерстві чи Відомстві, чи вже існуючий..

Правка: Далее пункты 3.4-3.7 вообще не с этой оперы!И никак согласно текста (смысловой тематики) не вяжется с предыдущем.Пункты 3.4 - 3.7 просто дают обяснение некоторых терминов,которые раскрыты ниже.И туда их включать совсем ненадо.Вычеркиваем и продолжаем с пункта 4

3.5 Громадська рада по методичному забезпеченню розвитку системи підводного полювання в Україні (Громадська методична рада) – консультативно-дорадчий орган, створений при спеціально уповноваженому органі виконавчої влади з метою вивчення громадської думки та узагальнення пропозицій по особливо гострим питанням розвитку підводного полювання в Україні.
3.6 Ліцензія на право організації підводного полювання для іноземців – офіційний документ дозвільного характеру, який видається спеціально уповноваженим органом виконавчої влади або його територіальними представництвами підводним мисливцям, що отримали в установленому порядку звання інструктора з підводного полювання на право здійснювати організацію підводного полювання в Україні для іноземців.
3.7 Інструктор з підводного полювання – підводний мисливець - громадянин України, визнаний спеціально уповноваженим органом виконавчої влади як фахівець підводного полювання та якому видано відповідне посвідчення інструктора з підводного полювання.

Правка: Добавить определение ружья. Подводные ружья бывают безрасходные - аккумулирующие и использующие для заряжания и метания гарпуна, мускульную энергию спортсмена. И расходные - где гарпун, вставляется в ствол без усилия, а выбрасывается из ствола, пороховым зарядом, порцией сжатого воздуха или газа из баллона, или другим путем. Расходные ружья запрещены в спортивном и любительском рыболовстве, и мы поговорим о них лишь кратко, заметив только, что, да, такое было. " взято отсюда alldiving.info/Article114.html и вдругих местах встречал и информацию, что подобные ружья под запретом



4. Документи на право здійснення підводного полювання

4.1. Підводне полювання в Україні здійснюється підводним мисливцем на власний ризик і не може регулюватись введенням будь яких обов’язкових документів.
4.2. Обладнання та знаряддя для підводного полювання, в тому числi виготовлене власноруч включно з рушницями та ножами для підводного полювання не підлягають реєстрації та не потребують паспортів, дозволів або іншіх документів.

Правка: 4.2. Обладнання та знаряддя для підводного полювання, в тому числi виготовлене власноруч не підлягають реєстрації та не потребують паспортів, дозволів або іншіх документів.

Правка: ИМХО нужно сразу обозначить принадлежность гарпунного ружья к спорт. инвентарю: "в качестве энергии для производства выстрела использующие мускульную силу человека" или как-то так, и как можно меньше вспоминать "ружье" и "оружие" - думаю меньше будет проблем с "дураками с инициативой".

5. Права і обов’язки підводних мисливців.

5.1 Підводний мисливець зобов’язаний:

5.1.1. Дотримуватись вимог цих правил та інших нормативно правових документів якими регулюються питання здійснення підводного полювання в Україні;
5.1.2. Дотримуватись встановлених норм вилову риби.

Правка:В этом пункте 2. Особи, які здійснюють підводне полювання, повинні знати відповідні правила і неухильно дотримуватись їх. слово "дотрымуватысь" заменить на слово "выконувати"...

5.1.3. Для забезпечення безпеки при здійсненні підводного полювання підводний мисливець зобов’язаний:
- Перевірити спеціально визначене спорядження за допомогою якого буде здійснюватись підводне полювання;
- Бути уважним та вживати всіх засобів для своєї безпеки та безпеки оточуючих;
- Знаходитись на безпечній відстані від інших підводних мисливців які здійснюють підводне полювання на відповідній водоймі та відпочиваючих;
- Не запливати на ділянки водойми де знаходяться масові скупчення відпочиваючих (пляжі) з зарядженою ружницею;
- Не запливати на територію портів, стоянок плавучих засобів та інших об’єктів які можуть становити небезпеку для підводного мисливця;

Правка принята: Это или в запрещено или не писать, так как есть места определяющие где можно рыбачить, а значит и охотится ИМХО

Правка принята: Считаю необходимым четко прописать это самое безопасное расстояние, а также возможно будет лучшим указать, что на пляже нельзя охотиться и находиться с заряженным ружьем, но проплыть его, допустим, с разряженным ружьем можно.

- Не виходити з води з зарядженою рушницею;
- Транспортувати підводну рушницю як заводського так і саморобного виробництва в разрядженному стані.
- При транспортуванні, ніж підводного мисливця як заводського так і саморобного виробництва повинен знаходитися у ножнах, і перевозитися з іншим знаряддям для підводного полювання.

Правка: Вот этот пункт нарушают абсолютно все.
Например: Еду от мастера, магазина, мне что всю снарягу тянуть??

- Не створювати своїми діями небезпеки для оточуючих.

Правка: п. 5.1.3. пропоную: _ Вживати всіх заходів, це розмито, хто саме і яким чином повинен визначати чи всіх чи не всіх заходів вжив підводний мисливець у разі якогось порушення і заподіяння шкоди чи смерті.
Вважав-би за доцільне змінити на "заходів які підводний мисливець вважає достатніми для забезпечення безпеки своєї та оточуючих"
До пункту "виходити із води із зарядженою рушницею" доповнити " скеровувати у будь-якому випадку рушницю в бік людей"


5.2. Підводному мисливцю забороняється:

5.2.1. Здійснювати підводне полювання в стані алкогольного та наркотичного сп’яніння;

Правка: Меня очень смущает этот пункт (притом что я алкоголь неупотребляю сознательно длительный период), определить оъянение может только экспертиза, а в холодный период после нескольких часов охоты речь может несколько меняться и доказать что замерз а не пьян..... Короче или давай дэньги или на экспертизу поехали. Нормальные люди и так пьяными в воду не лезут, а ненормальным на пункт наплевать. Я бы пункт убрал, на удочку можно-же с перегаром ловить

5.2.2. Здійснювати підводне полювання за допомогою автономних засобів для дихання;
5.2.3. Здійснювати інші небезпечні дії відповідальність за які передбачена законами України та іншими нормативно-правовими документами.

5.3. Підводний мисливець має право:

5.3.1. Добувати всі дозволені до лову види риб відповідно до норм добичі риби згідно з правилами любительского і спортивного рибальства у дозволені законом строки за допомогою рушниці для підводного полювання;
5.3.2. Здійснювати полювання на всіх водних об’єктах України де дозволено здійснювати любительське та спортивне рибальство, в тому числі на ділянках спеціального користування за умови наявності необхідних дозвільних документів.
5.3.3. Здійснювати підводне полювання у будь-який період доби, у встановлений законом термін, визначений для проведення любительської та спортивної риболовлі на дозволені види риби.
5.3.4. Отримувати від контролюючих інстанції точну інформацію з описом меж ділянок водойм де діє заборона на здійснення любительського та спортивного рибальства в тому числі строки відповідної заборони;
5.3.5. Отримати правову допомогу від громадських організації, громадської методичної ради та спеціально уповноваженого органу виконавчої влади;
5.3.6. Відступати від вимог законодавства в умовах дії непереборної сили або коли іншими засобами неможливо запобігти можливій загрозі шкоди власному життю чи здоров"ю або життю чи здоров"ю інших громадян.
5.3.7. Представляти свої інтереси у громадських організаціях підводних мисливців та у громадській методичній раді;
5.3.8. Направляти до спеціально уповноваженого органу виконавчої влади пропозиції з питань поліпшення системи підводного полювання в Україні.
5.3.9. Оскаржувати дії контролюючих інстанцій у вищестоящих інстанціях;
5.3.10. Користуватись іншими правами передбаченими нормативно правовими актами які регулюють питання здійснення любительського і спортивного рибальства;
5.3.11. Користуватись заводськими або саморобними рушницями та ножами для підводного полювання;

Правка: п 5.3.11 щодо рушниць пропоную замінити на "спорядження для підводного полювання", а то виходить що не можна ножі, ліхтарі і т.д.ИМХО
щодо пункту 5.3.11 ножі для підводного полювання наскільки я пригадую відносяться до ножів спеціальних подвійного призначення, а "для підводного полювання" у класифікації немає.


6. Норми добичі водних живих ресурсів

6.1. Підводному мисливцю при здійсненні підводного полювання дозволяється добути не більше встановленої норми вилову водних живих ресурсів встановлених розмірів.

Правка: Надо указать где встановлена эта норма

7. Спеціально визначене обладнання та знаряддя для полювання.

Правка:Считаю необходимым сразу прописать некоторое оборудование и оружие, с помощью которого уже можно охотиться, а то в случае принятия новых Правил прийдется ждать пока Громадська методична рада разработает этот самый перелік.

7.1. Перелік спеціально визначеного обладнання та знаряддя для полювання з описом властивостей кожного виду затверджується наказом спеціально уповноваженого органу виконавчої влади за поданням громадської методичної ради в останній місяць кожного року;

Вопрос:Непонятно кто именно является этой самой громадською методичною радою. Тем более, что создана она будет при органе исполнительной власти: 3.5 Громадська рада по методичному забезпеченню розвитку системи підводного полювання в Україні (Громадська методична рада) – консультативно-дорадчий орган, створений при спеціально уповноваженому органі виконавчої влади Отсюда вопрос: кого в эту Раду включат ныне действующие исполнительные власти? Будет ли это выгодно НАМ - простым подвохам???

7.2. В перелік спеціально визначеного обладнання – можуть входити будь-яке обладнання в тому числі саморобне, яке визначено громадською методичною радою як таке, що може використовуватись підводними мисливцями при здійсненні підводного полювання;
7.3. До переліку спеціально визначеного обладнання не можуть входити технічні засоби та інше обладнання, використання яких прямо заборонено законом;
7.4. До переліку спеціально визначеного обладнання можуть входити технічні засоби та інше обладнання, використання яких потребує спеціальних дозвільних документів.
Підводний мисливець може використовувати будь яке обладнання, що потребує спеціальних дозвільних документів у відповідності до порядку використання відповідних технічних засобів та у випадку затвердження їх в переліку спеціально визначеного обладнання для здійснення підводного полювання.
7.5. Спеціально визначені технічні засоби для підводного полювання не повинні проходити процедуру реєстрації, окрім випадків прямо визначених законом;

Правка:Вроде как противоречит пункту 7.1 ?

7.6. Підводний мисливець має право користуватись будь яким видом обладнання, яке передбачено переліком спеціально визначеного обладнання.
7.7. Конфіскація знаряддя підводного мисливця може бути застосована виключно за рішенням суду у випадках, обсязі та порядку, встановлених законом.
7.8. Забороняється встановлювати обов’язкове застосування окремих видів обладнання для здійснення підводного полювання. [/strike]

8. Спеціально уповноважений орган виконавчої влади в сфері розвитку підводного полювання
8. Координаційний орган в сфері розвитку підводного полювання

8.1. Координаційний орган в сфері розвитку підводного полювання – державний орган виконавчої влади, визначений Кабінетом Міністрів України відповідальним за здійснення координації та методологічного забезпечення розвитку системи підводного полювання в Україні;
8.2. До функціональних обов’язків координаційного органу віднесено безпосередню розробку методичного забезпечення з питань розвитку системи підводного полювання в Україні, згідно зподаннями громадської методичної ради; забезпечення роботи громадської методичної ради; присвоєння звання інструктора з підводного полювання, розгляд скарг та пропозицій з питань забезпечення нормального функціонування системи підводного полювання, розгляд питань щодо накладання дисциплінарних санкцій щодо осіб, які порушили правила підводного полювання; та інші питання, що випливають з цих правил.

Правка: Пункт 8-8.3 Очень настораживает из-за поверхносного описания такового.Можно обойтись просто громадою для начала,а там посмотрим,что из этого выйдет.Так как кормить эту шушару надо будет(виділення коштів)а кошти брать будут подумайте сами откуда. В итоге против чего боролись выльется в то,чего не ожидали.


9. Громадська рада по методичному забезпеченню розвитку системи підводного полювання в Україні (Громадська методична рада).

Правка: Раз уж затронули громадську раду то необходимо расписать все отдельно по ней! Способ создания ( выборность или назначение) Полномочия. Связь с общественностью и т.д. Что касается исполнительной службы то это прерогатива кабмина и верховного совета! Там нужны законы и подзаконные акты и без лоббирования интересов подвохов кем то из депутатов или партий вопрос повиснет! Мы можем только декларировать о возможности создания! С другой стороны зачем нам создавать орган нас контролирующий самим ? Я думаю в этом нет необходимости! Это сделают за нас! Надо выжать из общественной организации все возможности для нас и наконец создать ее !

Начиная с пункта 9 полностью корректировать.Так,как есть ещё и федерация которая может и делает инструкторов и пр.Считаю всё таки сделать додаток с перечнем специального снаряжения,во избежание недорозумений. Но сделать это очень поверхностно,дабы не усугубить.Хорошенько толпой подумав это сделать можно.


9.1. Громадська рада по методичному забезпеченню розвитку системи підводного полювання в Україні (Громадська методична рада) – консультативно-дорадчий орган створений при координаційному органі виконавчої влади з метою вивчення громадської позиції та підготовки пропозицій по особливо гострим питанням розвитку системи підводного полювання в Україні.
9.2. Громадська методична рада діє на підставі Конституції України, Законів України, постанов Кабінету Міністрів України, положення про координаційний орган, цих правил та відповідно до власного положення;
9.3. Громадська методична рада утворюється з представників громадських організацій підводних мисливців, представників СМІ та інтернет-порталів, які висвітлюють питання, пов'язані з підводним полюванням, та підводних мисливців які не є представниками громадських обїеднаннь.
9.4. До сфери компетенції громадської методичної ради належить - надання координаційному органу пропозицій щодо врегулювання основних проблемних питань розвитку системи підводного полювання в України; погодження кандидатури керівника структурного підрозділу спеціально уповноваженого орану виконавчої влади та інші повноваження, які визначені цими правилами, в тому числі в положенні про Громадську раду по методичному забезпеченню розвитку системи підводного полювання в Україні (Громадську методичну раду).
9.5. Особливо важливі питання, наприклад зміна Правил підводного полювання в Україні можуть бути прийняті тільки одностайним рішенням громадської ради.

10. Діяльність громадських об’єднань в сфері підводного полювання.

10.1 Громадські об’єднання, діяльність яких пов’язана з розвитком системи підводного полювання в Україні, мають право:
- делегувати одного представника до складу громадської методичної ради при координаційному органі;
- надавати пропозиції координаційному органу та громадській методичній раді з проблем розвитку підводного полювання в Україні;
- приймати участь у громадських обговореннях проектів нормативно- правових актів якими регулюються здійснення в Україні підводного полювання;
- надавати на розгляд громадської методичної ради пропозиції щодо кандидатур підводних мисливців для присвоєння звання інструктора з підводного полювання;
- надавати на розгляд громадської методичної ради та безпосередньо керівництву координаційному органу виконавчої влади матеріали щодо порушень чинного законодавства в сфері підводного полювання представниками контролюючих органів, в тому числі спеціально уповноваженим органом та його територіальними представництвами;
- приймати участь в засіданні громадської методичної ради при розгляді питань щодо порушень чинного законодавства в сфері підводного полювання представниками контролюючих органів;
- укладати угоди про співпрацю з власниками або користувачами водойм (в тому числі органами місцевого самоврядування).

11. Інструктор з підводного полювання

11.2. Інструктор з підводного полювання –звання, що присвоюється громадянам України – підводним мисливцям координаційноим органом виконавчої влади за поданням громадської методичної ради як визнання професійності підводного мисливця.

Правка: п.11.2 - встановлюється дискримінація стосовно тих Підвохів які не є членами ГО

11.3. Звання інструктор з підводного полювання може бути присвоєно підводним мисливцям, які мають стаж підводного полювання не менше 3 років і можуть довести відповідний факт, являються членом громадського об’єднання підводних мисливців та протягом останніх 5 років не притягувались до відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення у сфері підводного полювання.

Правка:Доказать 10 лет???????? Может лучше сдать экзамены ? Потому как часто 10 лет не стоят и года другого подвоха. ИМХО

Принято 3 года

11.4. Присвоєння звання інструктора з підводного полювання відбувається за клопотанням громадського об’єднання, членом якого являється підводний мисливець до громадської методичної ради.
Після отримання клопотання громадська методична рада приймає рішення щодо рекомендації спеціально уповноваженому органу присвоїти відповідне звання та виготовити відповідне посвідчення інструктора з підводного полювання, або надає аргументовану відмову.
11.5. Рішення про присвоєння почесного звання інструктора з підводного полювання приймається спеціально уповноваженим органом протягом місяця з дня надходження подання громадської методичної ради та оформлюється відповідним наказом.
В разі відмови спеціально уповноваженого органу у присвоєнні звання інструктора з підводного полювання до громадської методичної ради протягом місяця направляється аргументована відмова.
11.6. На підставі рішення про присвоєння почесного звання інструктора з підводного полювання спеціально уповноважений орган виконавчої влади протягом двох тижнів виготовляє посвідчення встановленого зразку, яке видається підводному мисливцю на засіданні громадської методичної ради.
11.7. Форма та зміст посвідчення інструктора з підводного полювання приймаються громадською методичною радою та затверджується наказом спеціально уповноваженим органом.
11.8. Основні засади діяльності, в тому числі права та обов’язки інструктора з підводного полювання випливають з цих правил та інших нормативно-правових документів, в тому числі положення про інструктора з підводного полювання.
11.9. Рішення про позбавлення підводного мисливця почесного звання інструктора з підводного полювання може бути прийнято спеціально уповноваженим органом виконавчої влади лише на підставі висновку громадської методичної ради.

п.11.9 слід чітко прописати за що саме може бути позбавлено- вичерпним переліком, як до прикладу у ст. 67 КК України прописано- решту не можна;

11.10. Розгляд питання щодо позбавлення почесного звання інструктора з підводного полювання може бути порушено перед громадською методичною радою спеціально уповноваженим органом виконавчої влади, іншими органами виконавчої влади, установами та організаціями, громадськими об’єднаннями та фізичними особами за вчинення інструктором з підводного полювання адміністративного правопорушення, а також за дії які явно шкодять репутації підводних мисливців.

Правка: п.11.10. слід розкрити, що за вчинення правопорушення у сфері здійснення рибальства чи підводного полювання, інакше виходить, що за адмінправопорушення у вигляді переходу пішоходом у недозволеному місцідороги вже формально можна позбавляти.

12. Організація підводного полювання для іноземців

12.1. В Україні підводне полювання іноземцями може здійснюватись лише за умови їх супроводу інструктором з підводного полювання за умови наявності у нього ліцензії на право організації підводного полювання для іноземців.

Правка: А если этот иностранец мой родственник или друг из ближнего зарубежья где я ему инструктора возьму да и зачем? Выходит браконьерить? Может предусмотреть два варианта охоты иностранца с инструктором, и самостоятельно(с соблюдением всех требований и ответственностью). А он уже решит как ему лучше. Незнание закона не освобождает от ответственности.

Правка: Прошу учесть, что в других странах инструктор по дайвингу не нужен, если у человека есть карта (удостоверение, сертификат) об окончании курсов PADI и д.р. без ограничений.
Зачем инструктор опытному подвоху,имеющему УПО своего государства?

Правка: Пункт 12.1 Зачем иностранцу сопровождение инструктора?
Ответ: Сопровождения иностранцев инструкторами необходимо по нескольким причинам: прежде всего, иностранцы будут заниматься ПО под присмотром опытных Украинских подвохов что избавит от множественных несчастных случаев, кроме того иностранцы не всегда владеют точной информацией относительно мест дозволенных к проведению любительского и спортивного рыболовства и вцелом правил, ну и конечно же не без прагматизма – данная норма создаст для многих подвохов рабочие места или условия для занятия бизнесом (во многих странах эта норма уже давно практикуется – например Турция);
Решение: Не принято.

12.2. Іноземці при здійсненні підводного полювання зобов’язані дотримуватись Законів України, Постанов Кабінету Міністрів України, цих правил та інших нормативно правових актів, якими регулюється питання здійснення підводного полювання та любительського і спортивного рибальства в Україні.

Правка: п.12.2. Повністю підтримую вже написане до мене - відповідальність повинна бути персональною (і ще й невідворотною ИМХО)

12.3. Персональну відповідальність за порушення правил підводного полювання іноземцями несе інструктор з підводного полювання, який здійснював організацію підводного полювання.

Правка: Сам купил лицензию ,сам охотишся и сам за себя несеш ответственность ИМХО


13. Відповідальність за порушення правил здійснення підводного полювання.

13.2. Порушення правил підводного полювання несе за собою відповідальність, визначену Законами України, цими правилами та іншими нормативно-правовими актами;

Правка: п.13.2 За вчинення правопорушення підводний мисливець несе адміністративну чи кримінальну відповідальність передбачену чинним законодавством,у залежності від характеру та тяжкості скоєного проступку.

13.3. Відповідальність за порушення правил підводного полювання при здійсненні організації підводного полювання для іноземців несе інструктор з підводного полювання, який здійснював організацію підводного полювання для іноземців шляхом позбавлення ліцензії на право здійснювати організацію підводного полювання для іноземців.

Правка: Сам купил лицензию ,сам охотишся и сам за себя несеш ответственность ИМХО

Последнее редактирование: 12 года 6 мес. назад от Михаил.
Спасибо сказали: Михаил, YermAn, Максим Черкассы, Indewore, Евгений Кравченко , Dim, Николай, 126vova, Сергей Шишкин, dober, BUSA, Владимир, olek, Patap, Dalkar, Рыбоохотник, Kvitka, David, БоПл, Петруха, Olegerd, Dim4ik, Евгений UA

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
12 года 6 мес. назад - 12 года 6 мес. назад #44967 от YermAn
YermAn ответил в теме Re: Удостоверение подводного охотника

Александр Плясецкий пишет: Довольно правильный вопрос – что зделали лично мы для того чтобы регулирование подводной охоты проходило за нашими правилами?
Как пример я подготовил проект правил (смотреть ниже), который предлагаю совместно откорректировать и доработать. Сразу отмечу, правила подготовил сегодня, потому возможны опечатки или какие нибудь другие погрешности, потому не обезсутте и отнеситесь с пониманием.
Также отмечу, для того чтобы принимать изминение в Закон (отмена УПО, изменение определения подводной охоты и т.д.) нужно иметь нам своё целостное видение самого процесса ПО что возможно при формировании подобного документа.


ПРОЕКТ


Работа сыроватая и требует доработок, и скорее всего не все будет утверждено. Но - мой Вам РЕСПЕКТ Александр!!!
Последнее редактирование: 12 года 6 мес. назад от YermAn.

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

  • Евгений Кравченко
  • Евгений Кравченко  аватар
  • Не в сети
  • Ихтиандр
  • Никогда не говори никогда!
Больше
12 года 6 мес. назад #44982 от Евгений Кравченко
Евгений Кравченко ответил в теме Re: Удостоверение подводного охотника

Light пишет: У меня такое впечатление создается что Антатолий разговаривает на одном языке а все с ним спорят на другом. В итоге никто никого не понимает.

Да все говорят на одном языке. И желания у всех одни. И Александр их выразил в ПРОЕКТЕ. ИМХО
И Анатолий прошу Вас не обижаться. Вы сами писали ,что невозможно донести все это в письменной форме ,особенно когда тебя еще и накрывает волна эмоций.

Никогда не говори никогда
0632037801____ 0567888004

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
12 года 6 мес. назад - 12 года 6 мес. назад #44992 от Михаил
Михаил ответил в теме Re: Новые правила подводной охоты БЕЗ УПО. Обсуждаем, внедряем.
Вот это совсем другой разговор.

Что очень понравилось:
1. Нет выкачки и шантажа с любителей.
2. Громадська рада
3. Перелік спеціально визначеного обладнання, которое не требует никакой дополнительной регистрации, включая ножи и ружья для ПО (хотя сначала не понял зачем этот перелик).

Вот за такие правила я готов побороться.

Есть среди нас юристы которые могут помочь их вычитать?

Вопрос к Александру - как добиться чтобы эти правила вступили в силу?

А вобще. Огромная работа. РЕСПЕКТ.
Последнее редактирование: 12 года 6 мес. назад от Михаил.

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
12 года 6 мес. назад #44994 от Михаил
Михаил ответил в теме Re: Новые правила подводной охоты БЕЗ УПО. Обсуждаем, внедряем.
Правда по перелику обладнання у меня вопрос.

Как отличить нож который холодное оружие от ножа для охоты? Чтобы этими правилами не воспользовались "плохие дяденьки" :) и мы не вошли в коллизию с законом про оружие?

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
12 года 6 мес. назад #44996 от Михаил
Михаил ответил в теме Re: Удостоверение подводного охотника

Анатолий пишет: Работа сыроватая и требует доработок, и скорее всего не все будет утверждено. Но - мой Вам РЕСПЕКТ Александр!!!


Анатолий, я думаю ты, как человек опытный в этом деле можешь помочь их доработать! Может и Федерация поможет нам отменить УПО? Думаю вместе мы точно сможем это сделать. И любители думаю подпишутся...

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

  • Евгений Кравченко
  • Евгений Кравченко  аватар
  • Не в сети
  • Ихтиандр
  • Никогда не говори никогда!
Больше
12 года 6 мес. назад - 12 года 6 мес. назад #44997 от Евгений Кравченко
Евгений Кравченко ответил в теме Re: Новые правила подводной охоты БЕЗ УПО. Обсуждаем, внедряем.
Пункт 12.1 Зачем иностранцу сопровождение инструктора?
Вопрос в проекте

Никогда не говори никогда
0632037801____ 0567888004
Последнее редактирование: 12 года 6 мес. назад от Михаил.
Спасибо сказали: Морпех

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
12 года 6 мес. назад - 12 года 6 мес. назад #44998 от Михаил
Михаил ответил в теме Re: Новые правила подводной охоты БЕЗ УПО. Обсуждаем, внедряем.
В этих правилах мы все можем писать с нуля. Про иностранца точно не знаю, но интуитивно кажется что ему самому так проще будет, хотя... думаю Александр ответит.

Просьба ко всем привлечь к обсуждению как можно больше свободнодышащих.
С форумов, соц. сетей, друзей по почте и т.д.
Надо сообщить всем о такой возможности.
Последнее редактирование: 12 года 6 мес. назад от Михаил.

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

  • Евгений Кравченко
  • Евгений Кравченко  аватар
  • Не в сети
  • Ихтиандр
  • Никогда не говори никогда!
Больше
12 года 6 мес. назад - 12 года 6 мес. назад #45000 от Евгений Кравченко
Евгений Кравченко ответил в теме Re: Новые правила подводной охоты БЕЗ УПО. Обсуждаем, внедряем.

3.1 Підводне полювання – це особливий вид любительського і спортивного рибальства, який здійснюється підводним мисливцем, безпосередньо в середовищі існування риби за допомогою спеціально визначеного спорядження методом занурення;

Убрать слово ВЫделенное красным . Что бы не выделяться и тем самым не провоцировать рыбаков ИМХО
Принято

Никогда не говори никогда
0632037801____ 0567888004
Последнее редактирование: 12 года 6 мес. назад от Михаил.
Спасибо сказали: stas, Light, Сергей Шишкин, BUSA, Рыбоохотник

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

  • Евгений Кравченко
  • Евгений Кравченко  аватар
  • Не в сети
  • Ихтиандр
  • Никогда не говори никогда!
Больше
12 года 6 мес. назад - 12 года 6 мес. назад #45004 от Евгений Кравченко
Евгений Кравченко ответил в теме Re: Новые правила подводной охоты БЕЗ УПО. Обсуждаем, внедряем.

5.1.2. Дотримуватись встановлених норм вилову риби.

Это есть часть пункта 5.1.1
Лишний раз подчеркнем, что мы не браки, ни чему не противоречит и не мешает

Никогда не говори никогда
0632037801____ 0567888004
Последнее редактирование: 12 года 6 мес. назад от Михаил.

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

  • Рыбоохотник
  • Рыбоохотник аватар
  • Не в сети
  • Модератор
  • Подвохи ЗА природу!!!
Больше
12 года 6 мес. назад #45005 от Рыбоохотник
Рыбоохотник ответил в теме Re: Новые правила подводной охоты БЕЗ УПО. Обсуждаем, внедряем.
Миша, этот Проект Правил, конечно, очень интересный. И сайт Подвох.нет имеет определённую популярность среди народа, но чтобы как-то пытаться пропихивать подобные Правила, либо вообще в чём-то другом эффективно тягаться с системой, просто необходимо создать свой официальный клуб, общество, федерацию. Тогда уже будет реальный шанс, что нас услышат. Имхо.

"Ты ни при чём? Равнодушие убивает не хуже пули!"

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

  • Евгений Кравченко
  • Евгений Кравченко  аватар
  • Не в сети
  • Ихтиандр
  • Никогда не говори никогда!
Больше
12 года 6 мес. назад - 12 года 6 мес. назад #45006 от Евгений Кравченко
Евгений Кравченко ответил в теме Re: Новые правила подводной охоты БЕЗ УПО. Обсуждаем, внедряем.

- Не запливати на територію портів, стоянок плавучих засобів та інших об’єктів які можуть становити небезпеку для підводного мисливця;

Это или в запрещено или не писать, так как есть места определяющие где можно рыбачить, а значит и охотится ИМХО
Вопрос в проекте

Никогда не говори никогда
0632037801____ 0567888004
Последнее редактирование: 12 года 6 мес. назад от Михаил.
Спасибо сказали: Сергей Шишкин, BUSA

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
12 года 6 мес. назад - 12 года 6 мес. назад #45007 от Light
Light ответил в теме Re: Новые правила подводной охоты БЕЗ УПО. Обсуждаем, внедряем.

3.1 Підводне полювання – це особливий вид любительського і спортивного рибальства, який здійснюється підводним мисливцем, безпосередньо в середовищі існування риби за допомогою спеціально визначеного спорядження методом занурення;

Выделенное красным я бы убрал. Получается что лежа на поверхности воды я рыбу добывать права не имею.
Принято

Всегда в продаже отбортовка на лопасти. 60 грн. м/п
Последнее редактирование: 12 года 6 мес. назад от Михаил.
Спасибо сказали: Евгений Кравченко , Сергей Шишкин, BUSA

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

  • Евгений Кравченко
  • Евгений Кравченко  аватар
  • Не в сети
  • Ихтиандр
  • Никогда не говори никогда!
Больше
12 года 6 мес. назад #45008 от Евгений Кравченко
Евгений Кравченко ответил в теме Re: Новые правила подводной охоты БЕЗ УПО. Обсуждаем, внедряем.

Рыбоохотник пишет: Тогда уже будет реальный шанс, что нас услышат. Имхо.

Если отправить такой проект с тысячами подписей то услышат точно. А вот сделают что то или нет вопрос? Но это будет во вторую очередь!!!!!!!!!!!!!!!

Никогда не говори никогда
0632037801____ 0567888004
Спасибо сказали: Михаил

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

  • Евгений Кравченко
  • Евгений Кравченко  аватар
  • Не в сети
  • Ихтиандр
  • Никогда не говори никогда!
Больше
12 года 6 мес. назад - 12 года 6 мес. назад #45009 от Евгений Кравченко
Евгений Кравченко ответил в теме Re: Новые правила подводной охоты БЕЗ УПО. Обсуждаем, внедряем.

Light пишет:

3.1 Підводне полювання – це вид любительського і спортивного рибальства, який здійснюється підводним мисливцем, безпосередньо в середовищі існування риби

Тогда может так?
Пока пропущено


Никогда не говори никогда
0632037801____ 0567888004
Последнее редактирование: 12 года 6 мес. назад от Михаил.

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

  • Евгений Кравченко
  • Евгений Кравченко  аватар
  • Не в сети
  • Ихтиандр
  • Никогда не говори никогда!
Больше
12 года 6 мес. назад - 12 года 6 мес. назад #45010 от Евгений Кравченко
Евгений Кравченко ответил в теме Re: Новые правила подводной охоты БЕЗ УПО. Обсуждаем, внедряем.

7.1. Перелік спеціально визначеного обладнання з описом властивостей кожного виду затверджується наказом спеціально уповноваженого органу виконавчої влади за поданням громадської методичної ради в останній місяць кожного року;

Может не стоит? Может сделать общее описание ? А то получится что я сделаю ружье по всем параметрам как надо а ручка будет зеленого цвета и меня ........... И надо будет ее утверждать.
Опишем принципы работы устройств, а какого они цвета и кто производитель будет все равно.

Никогда не говори никогда
0632037801____ 0567888004
Последнее редактирование: 12 года 6 мес. назад от Михаил.

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

  • Евгений Кравченко
  • Евгений Кравченко  аватар
  • Не в сети
  • Ихтиандр
  • Никогда не говори никогда!
Больше
12 года 6 мес. назад - 12 года 6 мес. назад #45011 от Евгений Кравченко
Евгений Кравченко ответил в теме Re: Новые правила подводной охоты БЕЗ УПО. Обсуждаем, внедряем.

7.5. Спеціально визначені технічні засоби для підводного полювання не повинні проходити процедуру реєстрації, окрім випадків прямо визначених законом;

Вроде как противоречит пункту 7.1 ?????????????
Вопрос в проекте

Никогда не говори никогда
0632037801____ 0567888004
Последнее редактирование: 12 года 6 мес. назад от Михаил.

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

  • Евгений Кравченко
  • Евгений Кравченко  аватар
  • Не в сети
  • Ихтиандр
  • Никогда не говори никогда!
Больше
12 года 6 мес. назад - 12 года 6 мес. назад #45012 от Евгений Кравченко
Евгений Кравченко ответил в теме Re: Новые правила подводной охоты БЕЗ УПО. Обсуждаем, внедряем.

11.3. Звання інструктор з підводного полювання може бути присвоєно підводним мисливцям, які мають стаж підводного полювання не менше 10 років і можуть довести відповідний факт, являються членом громадського об’єднання підводних мисливців та протягом останніх 5 років не притягувались до відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення у сфері підводного полювання.

Доказать 10 лет???????? Может лучше сдать экзамены ? Потому как часто 10 лет не стоят и года другого подвоха. ИМХО
Вопрос в проекте.

Никогда не говори никогда
0632037801____ 0567888004
Последнее редактирование: 12 года 6 мес. назад от Михаил.
Спасибо сказали: BUSA

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

  • Евгений Кравченко
  • Евгений Кравченко  аватар
  • Не в сети
  • Ихтиандр
  • Никогда не говори никогда!
Больше
12 года 6 мес. назад - 12 года 6 мес. назад #45013 от Евгений Кравченко
Евгений Кравченко ответил в теме Re: Новые правила подводной охоты БЕЗ УПО. Обсуждаем, внедряем.

12.3. Персональну відповідальність за порушення правил підводного полювання іноземцями несе інструктор з підводного полювання, який здійснював організацію підводного полювання.

Сам купил лицензию ,сам охотишся и сам за себя несеш ответственность ИМХО

13.3. Відповідальність за порушення правил підводного полювання при здійсненні організації підводного полювання для іноземців несе інструктор з підводного полювання, який здійснював організацію підводного полювання для іноземців шляхом позбавлення ліцензії на право здійснювати організацію підводного полювання для іноземців.

То же.

Никогда не говори никогда
0632037801____ 0567888004
Последнее редактирование: 12 года 6 мес. назад от Евгений Кравченко .
Спасибо сказали: BUSA, Рыбоохотник

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

  • Рыбоохотник
  • Рыбоохотник аватар
  • Не в сети
  • Модератор
  • Подвохи ЗА природу!!!
Больше
12 года 6 мес. назад #45014 от Рыбоохотник
Рыбоохотник ответил в теме Re: Новые правила подводной охоты БЕЗ УПО. Обсуждаем, внедряем.

Light пишет:

3.1 Підводне полювання – це особливий вид любительського і спортивного рибальства, який здійснюється підводним мисливцем, безпосередньо в середовищі існування риби за допомогою спеціально визначеного спорядження методом занурення;

Выделенное красным я бы убрал. Получается что лежа на поверхности воды я рыбу добывать права не имею.

Я тоже сначала прочитал именно так. Но если вдуматься, то лёжа на воде (вернее будет сказать: в воде) ты ведь тоже находишься в состоянии "занурення". Хотя этот момент можно пытаться трактовать двояко. Поэтому, да, лучше убрать.

"Ты ни при чём? Равнодушие убивает не хуже пули!"
Спасибо сказали: BUSA, Kvitka

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
12 года 6 мес. назад #45015 от hanbir
hanbir ответил в теме Re: Новые правила подводной охоты БЕЗ УПО. Обсуждаем, внедряем.

Рыбоохотник пишет: Миша, этот Проект Правил, конечно, очень интересный. И сайт Подвох.нет имеет определённую популярность среди народа, но чтобы как-то пытаться пропихивать подобные Правила, либо вообще в чём-то другом эффективно тягаться с системой, просто необходимо создать свой официальный клуб, общество, федерацию. Тогда уже будет реальный шанс, что нас услышат. Имхо.

Я тут с Ильей согласен на все 100%. У тех самых сухопутных охотников есть свои общества и они имеют свою силу. Вот и у нас без официальной структуры никто и рассматривать на верхах никакие бумаги не будет. А будет официальная структура - то там же в положении общества можно забить пункт, что общество имеет право на выдачу УПО, потому как отменить закон или сделать в нем какие то изменения ой как трудно в нашей стране или даже практически не возможно. Из личного опыта могу сказать - у меня как то был разговор с РИ, который тоже требовал у меня УПО, на что я ему задал вопрос, что вот мол я, как военный, недавно переехал на Черкащину и тут негде получить УПО, на что он ответил - создайте свое общество и выдавайте себе УПО сколько хотите. А так как нас тут собралось не малое количество народа то мы просто обязаны создать свое общество и тогда сразу же все вопросы отпадут сами собой. В простых охотников - огнестрельное оружие и то у них на счет этого намного проще. А на счет тех же самых членских взносов - я думаю они просто обязаны быть, пусть даже и небольшие.
Спасибо сказали: Oleg_Sm

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
12 года 6 мес. назад - 12 года 6 мес. назад #45027 от Dim4ik
Dim4ik ответил в теме Re: Новые правила подводной охоты БЕЗ УПО. Обсуждаем, внедряем.
7.7.Конфіскація знаряддя підводного мисливця може бути застосована виключно за рішенням суду у випадках, обсязі та порядку, встановлених законом.

41 Стаття КОНСТИТУЦІІ УКРАЇНИ
ВНИМАНИЕ: Спойлер! [ Нажмите, чтобы развернуть ]


Принято

Мы работаем быстро, качественно, недорого - выбирайте любые два.
Последнее редактирование: 12 года 6 мес. назад от Михаил.

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
12 года 6 мес. назад #45028 от Oleg_Sm
Oleg_Sm ответил в теме Re: Новые правила подводной охоты БЕЗ УПО. Обсуждаем, внедряем.
И как только будет зарегина организация и нужно будет делать общие дела, как сразу у большинства время не окажется. Зачинщики подергаются подергаются за всех, а потом скажут, а нах надо за бесплатно делать работу за всех! И все по новой. Это не пессимизм, а опыт;)

Попробуйте собрать подписи, ну или список, кто поддержит только голосом, и кто готов участвовать физически, то есть выполнять всю работу, а по списку будет уже все понятно!
Лично я готов поддержать голосом, физически не имею возможности и время!

И так: ТОЛЬКО ГОЛОС
1.) ?
2.) ?
3.) ? и так далее

НЕПОСРЕДСТВЕННЫЕ ДЕЛА
1.) ?
2.) ?
3.) ? и так далее

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
12 года 6 мес. назад #45035 от Михаил
Михаил ответил в теме Re: Новые правила подводной охоты БЕЗ УПО. Обсуждаем, внедряем.
А разве Федерация не поможет нам бороться за наши права? Если нет придется самим пробовать...
Нет никакой гарантии что получится, но мы же не пробовали...
Спасибо сказали: Рыбоохотник

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
12 года 6 мес. назад #45036 от Dim
Dim ответил в теме Re: Новые правила подводной охоты БЕЗ УПО. Обсуждаем, внедряем.
to Оleg_Sm: Вы провокатор?
Анатолий подталкивал нас к действию, Александр сделал первый шаг, народ включился, а вы теперь все обламываете... Теперь нам что остается? ФПСПДУ???

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
12 года 6 мес. назад #45038 от Dim4ik
Dim4ik ответил в теме Re: Новые правила подводной охоты БЕЗ УПО. Обсуждаем, внедряем.
Составим новые правила и отправим Анатолия с этими правилами на следующее совещание.
:laugh:
И потом будем его дружно упрекать и требовать принятия этих правил))
:laugh:

Мы работаем быстро, качественно, недорого - выбирайте любые два.
Спасибо сказали: YermAn, Vladimir

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
12 года 6 мес. назад #45039 от Dim4ik
Dim4ik ответил в теме Re: Новые правила подводной охоты БЕЗ УПО. Обсуждаем, внедряем.
Необходимо нанять грамотного юриста и он будет решать этот вопрос.
Естественно не безоплатно(скинемся по 20грн)
Нужно юридически правильно составить жалобы в антимонопольный комитет,прокуратуру,в суд.

Мы работаем быстро, качественно, недорого - выбирайте любые два.
Спасибо сказали: YermAn

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
12 года 6 мес. назад #45055 от YermAn
YermAn ответил в теме Re: Новые правила подводной охоты БЕЗ УПО. Обсуждаем, внедряем.

Михаил пишет: А разве Федерация не поможет нам бороться за наши права? Если нет придется самим пробовать...
Нет никакой гарантии что получится, но мы же не пробовали...


Михаил, если Вы нуждаетесь в помощи Федерации и считаете, что это наше общее дело, то милости просим на обсуждение этого на форуме ФПСПДУ. Там много грамотных и опытных специалистов, кроме меня. Считаю такое общение необходимым и выгодным для нас всех.

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
12 года 6 мес. назад #45057 от Oleg_Sm
Oleg_Sm ответил в теме Re: Новые правила подводной охоты БЕЗ УПО. Обсуждаем, внедряем.

Михаил пишет: А разве Федерация не поможет нам бороться за наши права? Если нет придется самим пробовать...
Нет никакой гарантии что получится, но мы же не пробовали...

Я конечно извиняюсь! Но, нужно делать что-то конкретное, список, кто что делает, кто за что отвечает и так далее и тому подобное! Иначе кроме флейма ни чего не получится! ИМХО
Человек хотел, сделал "ПРОЕКТ"

А ещё про 20 грн. Как узнают что платить нужно, то как бы Вам самим не досталось. И опять таки, список, кто готов платить?

По проекту, Вам правильно подсказывают, Вы бы сначала проконсультировались. Адвокат разово не спасет, минимум на пол года. Кучу контор, инстанции, разрешительные документы, и...... там только коснись. Люди со связями и с деньгами, далеко не все могут порешать, ждут годам, то решения местных, то заседание перенеслось, то в этот раз Ваш вопрос не успели, ждите, в следующем году решим. ну типа того!
Это я не пугаю, а советую сначала проконсультироваться!
В принципе ВСЁ можно сделать, но только делать а не просто говорить. а то прям мультик совдеповский напоминает "давайте делать, давайте делать, давайте делать, давайте делать,... "

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

  • Александр Плясецкий
  • Александр Плясецкий аватар Автор темы
  • Не в сети
  • Акула
Больше
12 года 6 мес. назад #45074 от Александр Плясецкий
Александр Плясецкий ответил в теме Re: Новые правила подводной охоты БЕЗ УПО. Обсуждаем, внедряем.
Уважаемые друзья!

Очень прошу оставлять здесь прежде всего свои предложения и коррективы по проекту. Любое предложение – является большим шагом в направлении создания качественного документа.

Кроме того, постараюсь ответить на уже прозвучавшие вопросы:

1. Зачем нужно «Спеціально визначене обладнання» и может ли этот пункт стать для нас проблемой – сразу отвечу всё может быть. Надеюсь что мы сможем прописать всё таким образом что подкопаться будет нечему, но для этого желательно предлагать варианты.
Введение «Спеціально визначеного обладнання» - позволит нам декреминализировать много видов снаряги что на сегодняшний день находяться под вопросом (например гарпун «гавайку», подводный нож, и т.д.), кроме этого пересмотр каждый год громадской радой (которая по проекту должна состоять из одних подвохов) позволить вводить новые виды снаряги и соответственно выводить те виды что зарекомендовали себя как браконьерская снасть. Например, завтра придумают супер чудо эхолот для подвохов – который будет за километр определять рыбу – возникает вопрос он нам нужен или ….. – ответ на этот вопрос должен лежать в компетенции громадской рады, которая или данный прибор должна ввести или наоборот вывести из перечня. Что касается подводных ружей – как по мне самое главное прописать принцип действия, а не рукоятки и т.д.Но могу сказать точно, что данную норму нужно очень хорошее корректировать – таким образом чтобы все остались довольны.

2. Сопровождения иностранцев инструкторами необходимо по нескольким причинам: прежде всего, иностранцы будут заниматься ПО под присмотром опытных Украинских подвохов что избавит от множественных несчастных случаев, кроме того иностранцы не всегда владеют точной информацией относительно мест дозволенных к проведению любительского и спортивного рыболовства и вцелом правил, ну и конечно же не без прагматизма – данная норма создаст для многих подвохов рабочие места или условия для занятия бизнесом (во многих странах эта норма уже давно практикуется – например Турция);
3. Что косаеться принят правил )) – давайте сначала напишем принятные для нас правила ПО, а лоббировать данный документ я уверен что в ближайшее время мы сможем.

Ко всем изложеным пунктам правил прошу подходить как можно критичнее, предлагайте своё видение правил или отдельных норм и т.д. Любые идеи изложеные в проэкте - не есть догмой и могут быть просто убраны из проэкта, поэтому предлагайте.

Очень прошу, по возможности до пятницы (22.10.2011) сформировать наше видение правил подводной охоты.


С уважением,

А. Плясецкий

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Время создания страницы: 0.279 секунд

Случайные объявления

3 m590340_grid.jpg
НОВИНКА!!!! Mares X-Free!!! Для підводного...
18714 Просмотров
1 equator_grid.jpg
Боты из неопрена Mares Equator 2mm Легкие,...
19303 Просмотров
1 titan_attack_grid.jpg
Сумка для подводного снаряжения Mares Attack...
19531 Просмотров