Портал Подводного Охотника
Нарушитель  

Нарушитель

С 13/09/2010 года Председатель новосозданной Старобешевской районной общественной организации "Ассоциация спорта, культуры, экологии и туризма "А.М.А.Т.О.Р.". Пока ничем интересным не занимаемся!
24 янв
Опубликовано в Ассоциация ПОДВОХ.NET

О КОМИТЕТЕ ПОДВОДНОЙ ОХОТЫ, СТРЕЛЬБЫ ПО МИШЕНЯМ И ФРИДАЙВИНГА

 

УТВЕРЖДАЮ

Президент Федерации подводного спорта и подводной деятельности Украины

Я.В. Исаков

«______» _________________ 2011г.







П О Л О Ж Е Н И Е

О КОМИТЕТЕ ПОДВОДНОЙ ОХОТЫ,

СТРЕЛЬБЫ ПО МИШЕНЯМ И ФРИДАЙВИНГА



  1. Общие положения

    1. Комитет подводной охоты, стрельбы и фридайвинга (в дальнейшем – Комитет) создается в структуре Федерации подводного спорта и подводной деятельности Украины (в дальнейшем – Федерация) в качестве отдельного органа на основании решения Президиума ФПСПДУ.

    2. Комитет осуществляет свою деятельность в соответствии с требованиями Устава Федерации.

    3. Комитет создается с целью улучшения развития в Украине следующих видов подводного спорта:

  • подводная охота;

  • подводная стрельба по мишеням;

  • фридайвинг (апное)

  1.  
    1. Все полномочия по развитию перечисленных видов подводного спорта в Украине передаются этому Комитету.

    2. Комиссия подводной стрельбы и охоты, входившая ранее в состав Спортивного комитета Федерации, упраздняется.

    3. Основной задачей Комитета является улучшение организации и проведения всеукраинских соревнований по вышеупомянутым видам спорта, содействие в подготовке и участию сборных команд Украины в международных соревнованиях.

    4. Комитет занимается активной популяризацией и пропагандой профильных видов спорта, содействует их массовому развитию.

    5. Комитет содействует развитию любительской подводной охоты в Украине, разрабатывая и согласуя в государственных органах, ответственных за соблюдение Правил любительского и спортивного рыболовства, формы документов, необходимых для занятий подводной охотой.

    6. С целью повышения информированности спортсменов и любителей подводной охоты Комитет создает и поддерживает работу профильного W-site.

30 нояб
Опубликовано в Ассоциация ПОДВОХ.NET

Черновик СТАТУТУ Асоціації «ПОДВОХ.NET»

 

Предлагаю для начала взять некоторые пункты из Устава "А.М.А.Т.О.Р." (начинать ведь хоть с чего-то надо, а МинЮст его пропустил) и путем обсуждения и редактирования придумать совершенно новый.

(Черновик)

 

 

 

СТАТУТ

 

 

ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ «АСОЦІАЦІЯ

«ПОДВОХ.NET»

 

 

І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

 

1.1. ВСЕУКРАЇНЬСЬКА ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ «АСОЦІАЦІЯ «ПОДВОХ.NET» (надалі - «Асоціація») є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією аматорів спорту, культури, екології та туризму, любителів підводного світу, дайвінгу, рибальства та підводного мисливства, створена на основі єдності інтересів для спільної реалізації громадянами своїх прав і свобод, при збереженні самостійності та незалежності членів, які входять до неї згідно з Конституцією України, Законом України «Про об'єднання громадян» та Законом України «Про оподаткування прибутку підприємств».

1.2. Асоціація створена і діє на основі добровільності, рівноправності усіх членів (учасників), самоврядування, законності та гласності. Асоціація вільна у виборі напрямів своєї діяльності, яка направлена на провадження екологічної, оздоровчої, аматорської спортивної, культурної освіти та наукової діяльності, захисті прав і законних інтересів її членів. Обмеження діяльності Асоціації може встановлюватись тільки Конституцією та законами України.

1.3. Асоціація всю роботу будує на основі поваги до особистої думки і гідності кожного члена Асоціації, широкого демократизму і гласності, виборності, законності, додержання вимог Статуту, відповідальності за виконання прийнятих рішень і своїх зобов'язань.

1.4. Асоціація є юридичною особою. Права та обов'язки юридичною особи Асоціація набуває з дати її державної реєстрації.

1.5. Асоціація може мати самостійний баланс, відокремлене майно, всі не заборонені законом види рахунків в установах банків, печатки і штампи зі своїм найменуванням, власну символіку та інші реквізити.

1.6. Асоціація здійснює свою діяльність на підставі та відповідно до Конституції України, чинного законодавства, цього Статуту, внутрішніх нормативних документів Асоціації та рішень зборів всіх членів або представників членів Асоціації.

1.7. Асоціація співпрацює з місцевими, регіональними, всеукраїнськими, закордонними та міжнародними екологічними, молодіжними, дитячими та іншими громадськими організаціями, благодійними фондами, органами державної влади та місцевого самоврядування, установами та організаціями, колективами громадян та з іншими юридичними або фізичними особами, які сприяють виконанню мети і завдань Асоціації.

Всі питання взаємовідносини з громадськими організаціями України та інших держав вирішуються на договірних і добровільних засадах.

1.8. Втручання Асоціації у діяльність державних органів, службових осіб та у діяльність інших об'єднань громадян, так само як і втручання державних органів та службових осіб у діяльність Асоціації, не допускається, крім випадків, передбачених Законом.

1.9. Якщо одне або більше положень цього Статуту втратять юридичну чинність або будуть у встановленому порядку визнані недійсними, це не є підставою для втрати юридичної чинності або визнання недійсними інших положень Статуту і Статуту в цілому.

 

ІІ. НАЗВА АСОЦІАЦІЇ, ЙОГО ЮРИДИЧНА АДРЕСА,

СТАТУС ТА СТРУКТУРА



2.1. Повна назва Асоціації:

2.1.1. Українською мовою - ВСЕУКРАЇНЬСЬКА ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ «АСОЦІАЦІЯ «ПОДВОХ.NET»

2.1.2. Російською мовою – ВСЕУКРАИНСКАЯ ОБЩЕСТВЕННАЯ ОРГАНИЗАЦИЯ «АССОЦИАЦИЯ «ПОДВОХ.NET».

2.2. Скорочена назва Асоціації:

2.1.1. Українською мовою - АСОЦІАЦІЯ «ПОДВОХ.NET».

2.1.2. Російською мовою - АССОЦИАЦИЯ «ПОДВОХ.NET».

2.3. Асоціація має виключне право на використання своєї назви. Використання назви Асоціації фізичними та юридичними особами, які не належать до Асоціації, для цілей, не пов'язаних з діяльністю Асоціації, забороняється.

2.4. Юридична адреса Асоціації:

2.5. Асоціація утворена і діє з всеукраїнським статусом, та має місцеві осередки у більшості областей України. Діяльність Асоціації поширюється на усю територію України.

 

ІІІ. МЕТА, ЗАВДАННЯ ТА ПРАВА АСОЦІАЦІЇ

 

3.1. Асоціація створена з метою провадження екологічної, оздоровчої, аматорської спортивної, культурної освіти та наукової діяльності, здійснення заходів щодо використання і охорони оточуючого середовища, відтворення природних ресурсів, розвитку екологічного туризму і рекреації в природі, любительського і спортивного рибальства, дайвінгу, підводного мисливства, а також здійснення діяльності, спрямованої на задоволення та захист законних соціальних, економічних, творчих, духовних, національно-культурних та інших інтересів своїх членів.

3.2.1. Основні завдання Асоціації (последний абзац ст.7.11.13 ЗУ № 334/94-ВР от 28/12/94г., говорит, что нужно иметь исчерпывающий список всех видов деятельности, а в ст. 6 ЗУ № 2460-ХІІ от 16/06/92г сказанно, что ограничение деятельности устанавливаются только Конституцией и законами Украины):

3.2.1.1. провадження екологічної, оздоровчої, аматорської спортивної, культурної освіти та наукової діяльності, яка не суперечить чинному законодавству; (не могу написать “в установленном законом порядке”, так как на данный момент по некоторой деятельности “Порядок” еще не прописан, но несмотря на это такая деятельность не запрещена, также см. ст.7.11.1 (б) ЗУ № 334/94-ВР от 28/12/94г.).

3.2.1.2. пошук шляхів зменшення негативного впливу господарської діяльності людини на довкілля і здоров'я людей (абзац 3 ст.6 ЗУ № 2460-ХІІ от 16/06/92г.);

3.2.1.3. розвиток екологічного туризму і рекреації в природі, які не шкодять природним комплексам, підтримують охорону природи та поліпшують добробут населення (абзац 3 ст.6 ЗУ № 2460-ХІІ от 16/06/92г.);

3.2.1.4. застосування правових, організаційних, економічних та інших заходів, спрямованих на збереження та відтворення природних ресурсів, їх раціональне використання, захисту від шкідливого антропогенного впливу, підвищення продуктивності та екологічної цінності (ст.162, 163 , 164. 190 Земельного Кодекса Украины №2768-III от 25/10/01г.);

3.2.1.5. сприяння побудові громадського суспільства в Україні, формування нової культурної еліти держави (абзац 3 ст.6 ЗУ № 2460-ХІІ от 16/06/92г.);

3.2.1.6. сприяння у забезпеченні рівних можливостей самореалізації молоді України (ст.20 ЗУ № 2460-ХІІ от 16/06/92г.);

3.2.1.7. прищеплення інтересу до технічної творчості, винахідницької і раціоналізаторської діяльності; організація або участь в проведенні досліджень; розробка, виготовлення та впровадження спорядження, апаратури, технологій та методик, які стосуються екологічної, оздоровчої, аматорської спортивної, культурної або наукової діяльності (абзац 3 ст.6 ЗУ № 2460-ХІІ от 16/06/92г.);

3.2.1.8. допомога населенню та членам Асоціації у патентуванні винаходів пов'язаних з екологічної, оздоровчої, аматорської спортивної, культурної освіти та наукової діяльності, та захист їх законних інтересів (ст.8 ЗУ О охране права на изобретение и полезные модели № 1771-ІІІ от 01/06/2000г., Правила составления и подачи заявки на изобретение и заявки на полезную модель № 173/5364 от 27/02/2001г., абзац 3 ст.6 ЗУ № 2460-ХІІ от 16/06/92г.);

3.2.1.9. організація та проведення зборів, конференцій, семінарів, тренінгів, лекцій, концертів, фестивалів, конкурсів, змагань, турнірів, експедіцій, походів та інших масових заходів пов'язаних з екологічної, оздоровчої, аматорської спортивної, культурної освіти, наукової діяльності, або учать у таких заходах організованих другими особами (абзац 3 ст.6 ЗУ № 2460-ХІІ от 16/06/92г.);

3.2.1.10. ідейна, організаційна та матеріальна підтримка інших об'єднань громадян відповідного виду, надання допомоги в їх створенні (абзац 3 ст.6 ЗУ № 2460-ХІІ от 16/06/92г.);

3.2.1.11. підтримання прямих контактів з іноземними спорідненими організаціями, укладання угод про співробітництво і взаємодопомогу, що не суперечать міжнародним зобов'язанням України ( ст.33 ЗУ № 2460-ХІІ от 16/06/92г.);

3.2.1.12. організація заходів по вивченню природного середовища та культурної спадщини як Батьківщини, так і інших країн світу (абзац 3 ст.6 ЗУ № 2460-ХІІ от 16/06/92г.);

3.2.1.12. сприяння розвитку, прищеплення інтересу, пропаганда та агітація фізичних та юридичних осіб, до здійснення любительського і спортивного рибальства, дайвінгу та підводного полювання (п.3.9 и др. Правил любительского и спортивного рыбаловства №269/3562 от 28/04/99г., п.6 Порядка от 18/07/98г. № 1126);

3.2.1.13. навчання та інструктаж членів Асоціації та інших громадян України Правилам любительського і спортивного рибальства, дайвінгу та підводного полювання, заходам безпеки на водоймах, та іншім знанням (у тому числі по підвищенню кваліфікації) з подальшої перевіркою цих знань, та видачею відповідного свідоцтва, грамот, посвідчення підводного мисливця, або інших підтверджуючих документів, які свідчать про відповідний рівень їх навчання або знань (п.3.9 и др. Правил любительского и спортивного рыбаловства №269/3562 от 28/04/99г., п.6 и др. Порядка от 18/07/98г. № 1126, п.4.10 Устава);

3.2.1.14. організація громадського контролю за дотриманням правил полювання і риболовлі, здійснення заходів по попередженню порушень правил полювання і риболовлі та сприянню боротьби з браконьєрством (п. 5 ст. 11 Водного кодекса Украины № 213/95-ВР от 06/06/95г., п.12 Порядка от 18/07/98г. № 1126);

3.2.1.15. захист диких тварин і рибних ресурсів, поліпшення кормових, гніздових і захисних умов для диких тварин, досягнення та підтримка оптимальної чисельності основних видів диких звірів і птахів, зарибнення, вирощування та відлов риби в закріплених водоймищах (абзац 3 ст.6 ЗУ № 2460-ХІІ от 16/06/92г., ст. 11 Водного кодекса Украины № 213/95-ВР от 06/06/95г., и т.д.);

3.2.1.16. здійснення заходів предбаченних загальнодержавними та регіональними програмами по використанню, охорони та відновленню попереднього стану порушених земель (ст.177, 178 Земельного Кодекса Украины №2768-III от 25/10/01г.);

3.2.1.17. запобігання необґрунтованому вилученню земель, відтворення і підвищення родючості ґрунтів, підвищення продуктивності земель, забезпечення особливого режиму використання земель природоохоронного, оздоровчого, рекреаційного та історико-культурного призначення (ст.162, 163 , 164. 190 Земельного Кодекса Украины №2768-III от 25/10/01г.);

3.2.1.18. сприяння розвитку масової фізичної культури, туризму, технічних і прикладних видів спорту, створення і вдосконалення навчально-матеріальної і спортивної бази, та допомога спортивним товариствам і туристичним організаціям (абзац 3 ст.6 ЗУ № 2460-ХІІ от 16/06/92г.);

3.2.1.19. сприяння розвитку, створення та вдосконалення екологичного транспорту (велосипедів, безмоторних човнів, паропланів та ін.), або екологичного палива (абзац 3 ст.6 ЗУ № 2460-ХІІ от 16/06/92г.);

3.2.1.20. пропаганда та агітація фізичних та юридичних осіб до застосування альтернативних джерел енергопостачання, в тому числі допомога по їх створенню (або придбанню) та подальшої експлуатації (абзац 3 ст.6 ЗУ № 2460-ХІІ от 16/06/92г.);

3.2.1.21. діяльність по створенню (або придбанню) та експлуатації альтернативних джерел енергопостачання та забезпечення такою екологічною енергією фізичних або юридичних осіб (абзац 3 ст.6 ЗУ № 2460-ХІІ от 16/06/92г.);

3.2.1.22. представлення і захист законних соціальних, економічних, творчих, вікових, національно-культурних, спортивних та інших спільних інтересів членів Асоціації у державних та громадських організаціях, та перед іншими фізичними та юридичними особами (ст.3 ЗУ № 2460-ХІІ от 16/06/92г.);

3.2.1.23. поширення ідей та поглядів Асоціації(ст.20 ЗУ № 2460-ХІІ от 16/06/92г.).

 

3.3. Для здійснення цілей і завдань, визначених у статутних документах, Асоціація має право:

3.3.1. укладати угоди для виконання статутних завдань (ст.20 ЗУ № 2460-ХІІ от 16/06/92г.);

3.3.2. одержувати від органів державної влади і управління та органів місцевого самоврядування інформацію, необхідну для реалізації своїх цілей і завдань (ст.20 ЗУ № 2460-ХІІ от 16/06/92г.);

3.3.3. вносити пропозиції до органів влади і управління (ст.20 ЗУ № 2460-ХІІ от 16/06/92г.);

3.3.4. вступати в різні національні та міжнародні неурядові організації, діяльність яких відповідає завданням Асоціації і не суперечить законодавству України (ст.33 ЗУ № 2460-ХІІ от 16/06/92г.);

3.3.5. проводити зоходи по обміну досвідом та міжнородного співробітництва (ст.33 ЗУ № 2460-ХІІ от 16/06/92г.);

3.3.6. на добровільних засадах з іншими об'єднаннями громадян засновувати або вступати в спілки (союзи, асоціації тощо), утворювати блоки та коаліції, укладати між собою угоди про співробітництво і взаємодопомогу ( ст.10 ЗУ № 2460-ХІІ от 16/06/92г.);

3.3.7. виступати учасником цивільно-правових відносин, набувати майнові і немайнові права, представляти і захищати свої законні інтереси та законні інтереси своїх членів (та інших громадян) у державних та громадських органах, та перед іншими фізичними та юридичними особами (ст.20 ЗУ № 2460-ХІІ от 16/06/92г.);

3.3.8. створювати установи та організації (ст.20, 24 ЗУ № 2460-ХІІ от 16/06/92г.),

3.3.9. засновувати підприємства необхідні для виконання статутних цілей (ст.20, 24 ЗУ № 2460-ХІІ от 16/06/92г.);

3.3.10. проводити благодійні акції та заходи (ст.7.11.13 ЗУ № N 334/94-ВР от 28/12/94г.);

3.3.11. ідейно, організаційно та матеріально підтримувати інші об'єднання громадян, надавати допомогу у їх створенні (ст.20 ЗУ № 2460-ХІІ от 16/06/92г.);

3.3.12. брати участь у поширенні своїх поглядів через електронні засоби масової інформації, пресу та телебачення (абзац 3 ст.6 ЗУ № 2460-ХІІ от 16/06/92г.);

3.3.13. виготовляти та поширювати інформаційні матеріали щодо діяльності Асоціації, державної та місцевої політики (абзац 3 ст.6 ЗУ № 2460-ХІІ от 16/06/92г.);

3.3.14. друкувати та розповсюджувати просвітні, культурні, наукові, освітні, екологичні, молодіжні та інших подібні інформаційні матеріали (електронні або паперові аркуши та сторінки) для суспільного споживання (ст.20 ЗУ № 2460-ХІІ от 16/06/92г.);

3.3.15. засновувати засоби масової інформації (ст.20 ЗУ № 2460-ХІІ от 16/06/92г.);

3.3.16. брати участь у політичній діяльності, проводити масові заходи (збори, мітинги, демонстрації тощо) (ст.20 ЗУ № 2460-ХІІ от 16/06/92г.);

3.3.17. створювати культурні рибні господарства, спортивно-технічні клуби, курси, гуртки і секції (ст.3,10 Правил любительского и спортивного рыбаловства №269/3562 от 28/04/99г., и абзац 3 ст.6 ЗУ № 2460-ХІІ от 16/06/92г.);

3.3.18. організовувати та проводити збори, конференції, семінари, тренінги, лекції, концерти, фестивалі, конкурси, змагання, турніри, експедіції, походи, або інші незаборонені масові заходи, та брати учать у таких заходах організованих другими особами (абзац 3 ст.6 ЗУ № 2460-ХІІ от 16/06/92г.);

3.3.19. сприяти в організації для членів Асоціації подорожі по Україні та за кордон з метою провадження екологічної, оздоровчої, аматорської спортивної, культурної освіти або наукової діяльності, обміну досвідом роботи, навчання, стажування, туризму, відпочинку, лікування тощо, та приймати відповідних груп з України та іноземних держав (абзац 3 ст.6 ЗУ № 2460-ХІІ от 16/06/92г.);

3.3.20. застосовувати правові, організаційні, економічні та інші заходи, спрямовані на збереження та відтворення природних ресурсів, їх раціональне використання, захист від шкідливого антропогенного впливу, підвищення продуктивності та їх екологічної цінності (ст.162, 163 , 164. 190 Земельного Кодекса Украины №2768-III от 25/10/01г.);

3.3.21. брати участь у розгляді місцевими Радами та іншими державними органами питань, пов'язаних з використанням і охороною вод та відтворенням водних ресурсів (п. 1 ст. 11 Водного кодекса Украины № 213/95-ВР от 06/06/95г.);

3.3.22. за погодженням з місцевими Радами та іншими державними органами виконувати роботи по використанню і охороні вод та відтворенню водних ресурсів (п. 2 ст. 11 Водного кодекса Украины № 213/95-ВР от 06/06/95г.);

3.3.23. брати участь у проведенні спеціально уповноваженими державними органами управління у галузі використання і охорони вод та відтворення водних ресурсів перевірок виконання водокористувачами водоохоронних правил і заходів та вносити пропозиції з цих питань (п. 3 ст. 11 Водного кодекса Украины № 213/95-ВР от 06/06/95г.);

3.3.24. проводити громадську екологічну експертизу, обнародувати її результати і передавати їх органам, уповноваженим приймати рішення щодо розміщення, проектування та будівництва нових і реконструкції діючих підприємств, споруд та інших об'єктів, пов'язаних з використанням вод, у порядку, що визначається законодавством (п. 4 ст. 11, ст. 22 Водного кодекса Украины № 213/95-ВР от 06/06/95г.);

3.3.25. здійснювати громадський контроль за використанням і охороною вод та відтворенням водних ресурсів (п. 5 ст. 11, ст. 20 Водного кодекса Украины № 213/95-ВР от 06/06/95г.);

3.3.26. одержувати у встановленому порядку інформацію про стан водних об'єктів, джерела забруднення та використання вод, про плани і заходи щодо використання і охорони вод та відтворення водних ресурсів (п. 6 ст. 11 Водного кодекса Украины № 213/95-ВР от 06/06/95г.);

3.3.27. подавати до суду позови про відшкодування збитків, заподіяних державі і громадянам внаслідок забруднення, засмічення та вичерпання вод (п. 7 ст. 11 Водного кодекса Украины № 213/95-ВР от 06/06/95г.);

3.3.28. здійснювати інші функції щодо використання і охорони природи та відтворення її ресурсів відповідно до законодавства (п. 8 ст. 11 Водного кодекса Украины № 213/95-ВР от 06/06/95г.);

3.3.29. брати участь у розробленні проектів рішень з питань ґендерної рівності, що приймаються органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування (ст.20 ЗУ № 2460-ХІІ от 16/06/92г.).

 

ІV. ДЖЕРЕЛА НАДХОДЖЕННЯ І ПОРЯДОК ВИКОРИСТАННЯ КОШТІВ ТА ІНШОГО МАЙНА АСОЦІАЦІЇ, ПОРЯДОК ЗВІТНОСТІ, ЗДІЙСНЕННЯ ГОСПОДАРСЬКОЇ ТА ІНШОЇ ДІЯЛЬНОСТІ, НЕОБХІДНОЇ ДЛЯ ВИКОНАННЯ СТАТУТНИХ ЗАВДАНЬ

 

4.1. Асоціація може мати у власності кошти та інше майно, необхідне для здійснення статутної діяльності, а також майно та кошти, придбані в результаті господарської та іншої комерційної діяльності створених госпрозрахункових установ та організацій, заснованих підприємств (ст.21 ЗУ № 2460-ХІІ от 16/06/92г.);

4.2. Асоціація може набувати право власності на кошти та інше майно, передане засновниками, членами (учасниками) або державою, від вступних та членських внесків, пожертвуване громадянами, підприємствами, установами та організаціями, а також придбане за рахунок власних коштів чи на інших підставах, не заборонених законом (ст.21 ЗУ № 2460-ХІІ от 16/06/92г.);

4.3. Основні джерела надходження Асоціації складають (ст.7.11.3 ЗУ № 334/94-ВР от 28/12/94г.):

4.3.1. кошти або майно, які надходять безоплатно або у вигляді безповоротної фінансової допомоги чи добровільних пожертвувань;

4.3.2. пасивні доходи;

4.3.3. кошти або майно, які надходить від проведення їх основної діяльності;

4.3.4. дотації або субсидії, отриманих з державного або місцевого бюджетів, державних цільових фондів або у межах благодійної, у тому числі гуманітарної допомоги чи технічної допомоги, відповідно до умов міжнародних договорів, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України, крім дотацій на регулювання цін на платні послуги, які надаються згідно із законодавством, з метою зниження рівня таких цін.

4.4. Основна діяльність Асоціації (ст.7.11.13 ЗУ № 334/94-ВР от 28/12/94г.):

4.4.1. діяльність з надання благодійної допомоги, просвітніх, культурних, наукових, освітніх та інших подібних послуг для суспільного споживання, зі створення систем соціального самозабезпечення громадян (недержавні пенсійні фонди, кредитні спілки та інші подібні організації);

4.4.2. продаж товарів (послуг), які пропагують принципи та ідеї, для захисту яких було створено Асоціацію, та які є тісно пов'язаними з її основною діяльністю, якщо ціна таких товарів (послуг) є нижчою за звичайну або коли така ціна регулюється державою;

4.5. Доходи або майно Асоцыації не підлягає розподілу між їх засновниками, учасниками або членами та не можуть використовуватися для вигоди будь-якого окремого засновника, учасника або члена такої неприбуткової організації, її посадових осіб (крім оплати їх праці та відрахувань на соціальні заходи) (ст.7.11.8 ЗУ № 334/94-ВР от 28/12/94г.);

4.6. Право власності Асоціації реалізують їх вищі статутні органи управління в порядку, передбаченому законодавством України та статутними документами.

4.7. Асоціація та створені ним установи та організації ведуть оперативний та бухгалтерський облік, статистичну звітність, реєструються в органах державної податкової інспекції та вносять до бюджету платежі у порядку і розмірах, передбачених законодавством.

4.8. Асоціація у встановленому порядку подає фінансовим органам декларації про свої доходи та витрати (ст.26 ЗУ № 2460-ХІІ от 16/06/92г.).

4.9. Асоціація регулярно обнародує свої основні документи, склад керівництва, дані про джерела фінансування та витрати (ст.6 ЗУ № 2460-ХІІ от 16/06/92г.).

4.10. Асоціація отримує ліцензії, сертифікати, свідоцтва, інші види дозволів на право здійснення видів діяльності, щодо яких відповідно до чинного законодавства такі дозволи потрібні (абзац 2 ст.6 ЗУ № 2460-ХІІ от 16/06/92г.).

4.11. Окремі роботи, які вимагають від виконавця спеціальних знань та доступу до роботи, пов'язаною з державною таємницею, виконуються Асоціацією з залученням осіб, підготовлених в установленому для таких робіт порядку при наявності у них допуску встановленої форми.

4.12. Кожен із членів Асоціації, посадових осіб органів управління Асоціації та працівників зобов'язаний зберігати сувору конфіденційність отриманої від Асоціації фінансової, технічної та іншої інформації, яка містить ознаки таємниці або є конфіденційною, і приймати всі можливі розумні заходи, щоб запобігти розголошенню зазначеної інформації. Склад і обсяг конфіденційної інформації, та відомостей, на які лягає ознака таємниці, порядок їх захисту визначається Головою Асоціації за погодженням з Наглядовою радою (абзац 3 ст.6 ЗУ № 2460-ХІІ от 16/06/92г.).

4.13. Збереження державної таємниці Асоціацією здійснюється у відповідності до вимог Закону України «Про державну таємницю» та інших нормативних актів з цього питання.

 

V. УМОВИ І ПОРЯДОК ПРИЙОМУ В ЧЛЕНИ ОБ'ЄДНАННЯ ГРОМАДЯН, ВИБУТТЯ З НЬОГО

 

5.1. Ніхто не може бути примушений до вступу в Асоціацію.

5.2. Членами Асоціації можуть бути особи які:

5.2.1. досягли 14 років;

5.2.2. визнають Статут Асоціації;

5.2.3. сплачують членські внески.

5.3. Прийом в індивідуальні члени Асоціації проводиться Головою Асоціації за заявою громадянина, та при сплати ним вступного членського внеску.

5.4. Вибуття із членів Асоціації здійснюється за особистою письмовою заявою члена організації за власним бажанням або за рішенням загальних зборів Асоціації. Підставою для виключення з членів Асоціації є невиконання статутних обов’язків, та вчинки, спрямовані на заподіяння шкоди Асоціації чи її дискредитації.

5.5. Асоціація може не мати фіксованого індивідуального членства.

5.6. Вимога про зазначення в офіційних документах щодо членства (участі) у Асоціації не допускається, крім випадків, передбачених законами України.

5.7. За значний внесок у розбудову Асоціації рішенням загальних зборів особа може бути прийнята у почесні члени Асоціації.

 

VІ. ПРАВА І ОБОВ'ЯЗКИ ЧЛЕНІВ (УЧАСНИКІВ) АСОЦІАЦІЇ

 

6.1. Права та обов’язки членів асоціації реалізуються в порядку, визначеному цим Статутом.

6.2. Всі основні питання діяльності Асоціації вирішуються на зборах всіх членів Асоціації (або їх представників).

6.3. Члени Асоціації мають право:

6.3.1. обирати і бути обраним до всіх органів Асоціації;

6.3.2. мати інформацію про діяльність Асоціації;

6.3.3. брати активну участь у виробленні, прийнятті й виконанні рішень, що стосуються діяльності Асоціації;

6.3.4. виступати з пропозиціями та зауваженнями щодо діяльності Асоціації;

6.3.4. звертатися із заявами до до керівних органів Асоціації з будь-яких питань діяльності організації і добиватися відповіді по суті;

6.3.5. брати участь у змаганнях, конкурсах, виставках та інших заходах, що проводяться в Асоціації;

6.3.6. на пільгових умовах навчатися на курсах, в гуртках, секціях та клубах Асоціації;

6.3.7. на пільгових умовах користуватися послугами, спортивним обладнанням та інвентарем Асоціації;

6.3.8. вільно виходити з членів Асоціації.

6.4. Члени Асоціації зобов’язані:

6.4.1. дотримуватися організаційної дисципліни;

6.4.2. виконувати вимоги Статуту, рішеня загальних зборів та керівних органів Асоціації;

6.4.3. брати активну участь у діяльності спрямованой на здійснення мети і завдання Асоціації;

6.4.4. не допускати дій, що перешкоджають реалізації діяльності Асоціації;

6.4.5. дбати про зміцнення авторитету Асоціації;

6.4.6. своєчасно сплачувати членські внески.

6.5. Почесні члени Асоціації звільняються від сплати членських внесків.

6.6. При прийомі усі члени Асоціації заповнюють обов'язкову анкету. У разі змини зазначених в неї даних необхідно у 30 денний строк письмово повідомити керівництво Асоціації. Внесення в анкету не правдивих даних веде до можливості виключення з членів Асоціації.

6.7. Діяльність або бездіяльність членів Асоціації, яка призвела, або могла призвести до шкоди інтересам Асоціації веде до можливості виключення з членів Асоціації.

 

VІІ. ОРГАНИ УПРАВЛІННЯ АСОЦІАЦІЇ ТА ЇХ ПОСАДОВІ ОСОБИ

 

***

 

VІІІ. ТРУДОВИЙ КОЛЛЕКТИВ АСОЦІАЦІЇ

 

8.1. Посади працівників Асоціації визначаються загальними зборами Асоціації.

8.2. Перелік посад працівників Асоціації може змінюватися на загальних зборах Асоціації.

8.3. Працівники Асоціації призначаються .....

8.4. Працівники Асоціації відповідають за заподіяну ними Асоціації шкоду відповідно до чинного законодавства України.

8.5. Працівники Асоціації звільняються від сплати загальних членських внесків, але за рішенням загальних зборів можуть сплачувати внески, розмір яких визначаеться на цих загальних зборах.

8.6. Працівники Асоціації виконують свою роботу добровільно без вимоги будь якої компенсації за свою працю. А у разі підписання з ними трудового контракту на них поширюється законодавство про працю, соціальне забезпечення і соціальне страхування.

8.7. Асоціація відповідно до чинного законодавства України може залучати до роботи на громадських засадах громадян, яки не є членами Асоціації.

 

ІХ. ЗАГАЛЬНІ ЗБОРИ АСОЦІАЦІЇ

 

9.1. Вищим органом управління Асоціації є Загальні збори Асоціації.

9.2. У Загальних зборах мають право брати участь всі члени Асоціації, або їх представники.

9.3. До компетенції Загальних зборів відноситься:

9.3.1. визначення основних напрямків діяльності Асоціації;

9.3.2. внесення змін до Статуту Асоціації;

9.3.3. обрання та відкликання Голови Асоціації;

9.3.4. обрання та відкликання ....;

9.3.5. затверджувати символіку Ассоціації;

9.3.6. затвердження річних результатів діяльності Асоціації;

9.3.7. створення, реорганізація та припинення діяльності кружків, гуртків, курсів, секцій і т.і.;

9.3.8. прийняття рішення про суму вступних внесків;

9.3.9. прийняття рішення про суму членських внесків;

9.3.10. прийняття рішення про припинення діяльності (ліквідацію) Асоціації;

9.3.11. прийняття рішень з інших питань, винесених на розгляд Загальних зборів членами Наглядовою радою, Ревізійною комісією, Головою Асоціації.

9.4. Повноваження, передбачені підпунктами 9.3.1., 9.3.2., 9.3.3., 9.3.4., 9.3.5., 9.3.6., 9.3.7., 9.3.8., 9.3.9. та 9.3.10. належать до виключної компетенції Загальних зборів і не можуть бути передані іншим органам Асоціації.

9.5. Загальні збори членів Асоціації мають право розглядати будь-які питання діяльності Асоціації, включаючи питання, що належать до компетенції інших органів Асоціації.

9.6. Загальні збори очолює голова Зборів, який разом з секретарем цих Зборів обирається учасниками Зборів Асоціації.

9.7. Рішення Загальних зборів оформлюється протоколом, який підписує голова Зборів та секретар Зборів.

9.8. Загальні збори визнаються правомочними, якщо в них беруть участь члени Асоціації, або їх представники, що мають відповідно до цього Статуту більш ніж 60 відсотків усіх членів.

9.9. Рішення Загальних зборів приймаються більшістю в 3/4 голосів членів, що беруть участь у зборах, з наступних питань:

9.9.1. внесення змін до Статуту Асоціації;

9.9.2. прийняття рішення про припинення діяльності (ліквідацію) Асоціації.

9.10. З усіх інших питань рішення приймаються простою більшістю голосів членів (або їх представників), що беруть участь у Загальних зборах.

9.11. Голосування на Загальних зборах проводиться за принципом: один член Асоціації (або його представник) – один голос.

9.12. Загальними зборами може бути прийнято рішення о проведенні подальших загальних зборів на спеціально підготовлених інтернет форумах. Тоді кожному члену Асоціації спеціально створеною комісією видається/затверджується таємний індивідуальній пароль, або вводяться інші заходи безпеки, які забезпечують йому право для індивідуального голосування. Данні проведеного голосування повинні бути відкрити для огляду (і контролю розподілу свого голосу) усім членам Асоціації.

 

Х. ПЕРЕОДИЧНІСТЬ І ПОРЯДОК СКЛИКАННЯ ЗАГАЛЬНИХ ЗБОРІВ АСОЦІАЦІЇ



****

 

ХІ. ****

 

*****

 

ХІІ. ГОЛОВА АСОЦІАЦІЇ



***

 

ХІІІ. РЕВЕЗІЙНА КОМІСІЯ АСОЦІАЦІЇ



***

 

ХІV. ПОРЯДОК ВНЕСЕННЯ ЗМІН І ДОПОВНЕНЬ ДО СТАТУТУ АСОЦІАЦІЇ

 

14.1. Зміни і доповнення до Статуту Асоціації вирішуються на Загальних зборах.

14.2. Про зміни, що сталися в статутних документах, Асоціація повідомляє реєструючий орган у сроки встановлені діючим законодавством України.

 

ХV. ПОРЯДОК ПРИПИНЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ АСОЦІАЦІЇ І ВИРІШЕННЯ МАЙНОВИХ ПИТАНЬ, ПОВ'ЯЗАНИХ З ЙОГО ЛІКВІДАЦІЄЮ

 

15.1. Припинення діяльності Асоціації може бути проведено шляхом його реорганізації (злиття, поділ, приєднання) або ліквідації (саморозпуску, примусового розпуску) .

15.2. Рішення про ліквідацію (саморозпуск) або реорганізацію Асоціації приймається на Загальних зборах більшістю в 3/4 голосів членів, що беруть участь у зборах.

15.3. Асоціація примусово розпускається (ліквідується) за рішенням суду у випадках передбачених чинним законодавством за поданням легалізуючого органу або прокурора (ст.32 ЗУ № 2460-ХІІ от 16/06/92г.).

15.4. При ліквідації Асоціації активи передаються іншій організації відповідного виду а у випадках, передбачених законодавчими актами, за рішенням суду спрямовується в доход держави;

15.5. При ліквідації Асоціації кошти та інше майно не може використовується для виконання статутних завдань або на благодійні цілі, не може перерозподілятись між їх засновниками, учасниками або членами та не можуть використовуватися для вигоди будь-якого окремого засновника, учасника або члена такої неприбуткової організації, її посадових осіб (крім оплати їх праці та відрахувань на соціальні заходи);

15.6. Ліквідація вважається завершеною, а Асоціація — такою, що припинила свою діяльність, з моменту внесення про це запису в державний реєстр.

 

ХVІ. МІЖНАРОДНІ ЗВ'ЯЗКИ АСОЦІАЦІЇ

 

16.1. Асоціація та його спілки можуть засновувати або вступати в міжнародні громадські (неурядові) організації, утворювати міжнародні спілки об'єднань громадян, підтримувати прямі міжнародні контакти і зв'язки, укладати відповідні угоди, а також брати участь у здійсненні заходів, що не суперечать міжнародним зобов'язанням України (ст.33 ЗУ № 2460-ХІІ от 16/06/92г.).

19 нояб
Опубликовано в ПОДВОХ.NET - Проекты

Как бороться с электроудочниками!

Раньше я задавался вопросом, почему нет управы на электроудочников и даже искал варианты, как сделать так, что бы можно было привлечь электроудочников пусть даже не за массовое убийство рыбы, а хотябы за непреднамеренную попытку убийства подводного охотника. Типа их электродеятельность несет в себе опастность жизни подводных охотников. Электроудочники могут не видеть находящихся в камышах или ныряющих подводных охотников (или дайверов). Да и подводный охотник может не заметить, что какойто чел в лодке не рыбачит, а занимается своим черным делом. То есть думал, что если электроудочку переквалифицировать на орудие электроубийства, то на сигналы общественности, что они видели человека с орудием убийства (или хранящего его дома) должна реагировать милиция и заводить уголовные дела (наподобие ношения и хранения холодного или огнестрельного орудия).

Но пока я фантазировал на эту тему появился действительно хороший шанс, как вполне законными методами можно вести борьбу с электроудочниками.

Во первых нужно будет получить четкие разъяснения норм закона.

Во вторых выяснить, как компетентные органы должны реагировать на полученные сигналы.

В третьих разработать методику, чтобы компетентные органы не только оперативно реагировали на полученные сигналы, но и несли свою долю ответственности, если они правильно поданный и зафиксированный сигнал получили, но проигнорировали его, или даже среагировали с большим запозданием, когда преступники уже скрылись с места преступления.

в общем-то вот вам информация для размышления:

За электроудочки будут заводить уголовные дела

17 февраля 2010

Вступил в силу закон об уголовной ответственности за электроудочки

Томенко призвал экологов провести работу по разъяснению норм закона о запрещении применения электротока на рыбалке.

16 февраля вступил в силу принятый 21 января 2009 года Закон Украины “О внесении изменений в некоторые законодательные акты Украины по вопросам охотничьего хозяйства, охоты и рыболовства, охраны, использования и воссоздания животного мира”, которым введена уголовная ответственность за использование электротока при осуществлении рыболовства.

Как говорится в комментарии по этому вопросу заместителя председателя Верховной Рады Николая Томенко, необходимость введения этой нормы обусловлена значительным ростом масштабов браконьерства с использованием варварских методов массового уничтожения рыбы.

“Средства электролова буквально “стерилизуют” водоем, убивая и причиняя вред всему живому в радиусе действия тока. Ущерб от их использования иногда превышает другие факторы негативного влияния: загрязнение стоковыми водами, разрушение и засорение берегов”, - отметил Томенко.

Учитывая важность этой нормы в борьбе с браконьером, вице-спикер обратился в правоохранительные органы и органы местного самоуправления, государственные и общественные природоохранные организации, с просьбой безотлагательно дать специальные разъяснения региональным подразделам и соответствующим инспекциям о введении новых норм.

По материалам: "Сегодня"
29 окт
Опубликовано в Ассоциация ПОДВОХ.NET

Культурные Рыбные Хозяйства чисто для ПодвОхов? А почему бы и нет!

Все мы знаем, что у подводных охотников возникла идея объединиться для помощи друг-другу в одну большую общественную организацию, сперва виртуальную, а затем, возможно, юридическое лицо.

А есть ли у Ассоциации «ПОДВОХ.NET» цель способная не только объединить свободных подводных охотников в одну сполченную команду, но и стать большой стабильной общественной организацией, которая не только будет решать текущие задачи, но и иметь большое влияние на госсударственном уровне?!

Многие могут сомневаться, что такое возможно, но давайте не будем далеко ходить, и рассмотрим в качестве примера Федерацию Подводного Спорта Украины (о ней мы в последнее время вспоминали чаще всего, так как именно им мы можем стать поперек горла).

Например у ФПС была цель иметь контроль и полное влияние не только на подводный спорт, но и на всю подводную деятельность Украины. Они даже позже переименовались в ФПСПДУ (ФЕДЕРАЦИЯ ПОДВОДНОГО СПОРТА
И
ПОДВОДНОЙ ДЕЯТЕЛЬНОСТИ УКРАИНЫ ).

Например Брагин В.В. писал: Но если спортивное направление подводной охоты при поддержке организаторов национальных соревнований на местах (клубы «Фанат», г. Кременчуг и «Атолл», г. Севастополь) умудрялось все же сохранять свое существование, то рядовыми любителями подводной охоты заниматься попросту было некому. В 1996г. автор этих строк сделал попытку создать нормативный документ для легализации занятий любительской подводной охотой, разработав и утвердив в федерации и Главрыбводе «Временное положение о подводной охоте в Украине». Однако некоторые пункты этого положения не устраивали простых любителей подводной охоты, например, введение удостоверений, постановка на учет в клубах, регистрация ружей и др. Создать новый документ, устраивающий и спортсменов и любителей, оказалось делом непростым. Зачастую мешала заурядная пассивность и некомпетентность тех, кто за это брался. Ведь в федерации не оказалось даже органа и лиц, отвечающих за любительскую подводную охоту. А ведь количество спортсменов, занимающихся подводной охотой и подводной стрельбой в Украине, составляет не более 100 человек, в то время как количество любителей поохотиться ради удовольствия, по различным оценкам, составляет от 20 до 30 тыс. человек. Так этот воз проблем юридического характера любительской подводной охоты и стоит на месте до сих пор, несмотря на справедливое негодование общественности.

18 авг
Опубликовано в ПОДВОХ.NET - Проекты

Участки для подводных охотников "на перспективу".

Давайте представим, что перед членами АССОЦИАЦИИ подводных охотников стоит задача найти на побережье черного моря небольшой домик. Домик с участком должен быть не слишком далеко, что-бы до моря можно было легко добраться со всем снаряжением. Домик может быть полуразрушенным, а вот участок должен быть на перспективу достаточно большим. Поначалу на участке можно будет располагать что-то типа палаточного лагеря, а в доме будет находится общественное имущество (холодильники, печки, телек, лодки, запасные палатки и раскладушки, складные столики и стулья, шашлычница, посуда и другие мелочи, которые всем всегда нужны, но которые возить с собой неудобно).

Самое главное, что-б место, где планируется охотиться должно быть не только интересным, но и содержать многообразную фауну. Поблизости от этого места должно быть как можно меньше пляжных зон (а соответственно и меньше обычных курортников).

Хорошо бы рядом иметь еще и пресноводные водоемы. Типа если приедет отдыхать большое количество подвохов, то одни пешком пойдут к морю, другие на лодках поплывут в другие места, а других можно будет развозить как по берегу, так и к пресноводным водоемам (а по звонку или другой договоренности их оттуда забирать).  Развозить по местам охоты можно как на несколько часов, так и несколько дней, типа там разбивать временный палаточный лагерь. Когда ты знаешь, что совсем рядом находиться основная база, с которой тебе могут доставить все необходимое, и куда ты можешь вернуться в любой момент, то это вселяет в тебя уверенность, тем более, что с тобой в группе плавают еще несколько подвохов.

При такой организации подводные охотники не будут мешать друг-другу при охоте, но в то же время смогут контактировать с другими охотниками согласно их интересов.

/////

Если есть на примете такие объекты, то давайте их рассмотрим более подробней. Возможно, что когда АССОЦИАЦИЯ определиться с таким местом, то и средства на его приобретение найдутся.

А получиться заполучить один такой участок, так сразу же надо будет думать и других (не обязательно возле моря). Я считаю, что у АССОЦИАЦИИ должны быть свои участки почти по всей Украине, а что-то наподобие "профкома подводных охотников" должно справедливо распределять путевки согласно существующих заявок от всех членов Ассоциации. Но обо всех организационных вопросах мы поговорим попозже, когда появиться нужный нам объект для изучения.

 

Регистрация
Забыл логин  Забыл пароль
Sign in with Facebook

Случайные объявления

3 m590340_grid.jpg
НОВИНКА!!!! Mares X-Free!!! Для підводного...
18661 Просмотров
5 20200416_120331_grid.jpg
Рушниця для підводного полювання системи...
15774 Просмотров
5 1_grid.jpg
Груза для дайвінгу та підводного полювання....
21126 Просмотров
5 razor_pro_grid.jpg
Ласти Razor, Razor PRO Mares Ласты RAZOR PRO,...
19611 Просмотров