Портал Подводного Охотника
Автор 
07
дек

Пневмоклапанний автоматичний затвор Избранное

Шановні колеги!

Пропоную Вашій увазі «майже креслення» Пневмоклапанних Автоматів для «Наколінного Виготовлення».

Пневмоклапанний автоматичний затвор

1. Схеми цікава тим, що, при вистрілі, клапан рухається в напрямку руху поршня і гарпуна, відкриваючи шлях повітрю із ресивера в запоршневий простір. Мінімальна площа поперечного перерізу перепускного шляху дорівнює 45% від площі поперечного перерізу ствола. При такому відношенні площ ефект дроселювання може проявитися при швидкості гарпуна більшій за 100 метрів/секунду. Максимальна швидкість наших гарпунів не перевищує 35м/секунду в кінці ствола. У цій схемах знята проблема клапанних пневматів – прилипання резинових ущільнювачів (кілець), що перебувають під тиском.

2. Для забезпечення Автоматичного закриття перепускного клапана після вистрілу використовується невелике зусилля пружини (рис.І, ІІ, ІІа),або 4% ресиверного тиску (рис. ІІІ, ІV). Це означає, що при вистрілі, максимальний тиск в запоршневму просторі буде нижчим від ресиверного на величину, що визначається зусиллям пружини, або на вказані 4%.

Сподіваюся, що 20кг. Карп не образиться на Вас, що Ваш гарпун, прошивши його наскрізь, пролетів лиш 1 метер, а не 1метер 20см. як передбачалося!

3. Механізм Фіксації гарпун-линви (рис. ІІІ, ІV), після вистрілу, автоматично стає у стан Попередньої готовності.

Для намотування гарпун-линви треба рукою підняти штифт фіксатора (в будь-якій фазі), після чого він зафіксується.

Для утримування гарпун-линви застосовано схему з «падаючим» штифтом – як значно Зручнішу для намотування ніж штифт «висувний».

4. При цих схемах опорними можуть бути як стволова трубка так і ресивер.

5.Для спуску можна використати різні зачіпи, але я надаю перевагу «зрізаному циліндрові» в різних формах через його надійність і невелике спускове зусилля. 

Особливо мені подобається «двохелементний падаючий» зачіп, але це інша тема.

Керування спуском можна реалізувати як через задню заглушку так і через ресивер.

Цікаво і те, що залишковий запоршневий повітряний простір досить маленький і, як наслідок, відхід гарпуна при заряджанні не перевищує 5 мм. 

Заливши в систему 5см.куб. масла – відхід стає щезаюче малим.

Вистріл даних пневматів - різкий (але без стуків), що свідчить про швидке ( з підштовхуванням поршня) відкриття клапана і, тим самим, максимально продуктивне викорастання ресиверного тиску повітря, а також, шляху розгону в стволі.

Сідло клапана і сам клапан виготовлені із дюралю.

Запропоновані Вашій увазі схеми є Базовими для конструювання більш складної підводної рушниці з автоматичним скидачем гарпун-линви і автоматичним зведенням затвору після вистрілу.

З Повагою, -

Юрій Стахурський.

м.Львів,

Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

05 грудня 2010 року.

----------------------------------------------------

Шановні Колеги!

Прийшов час показати реалізацію приведених вище міркувань. Рушниця - експериментальна (особливо Ручка!), Середньоручкова (було зконструйовано спеціальний двохкоординатний, обертально-поступальний спусковий вузол), довжина ресивера - 500мм.і внутрішній діаметер - 26мм., довжина ствола - 470мм., діаметер ствола - 10мм., стінка 1мм., довжина поршня - 22мм., тиск в ресивері еквівалентний 20кГ на гарпуні, починає працювати при тискові 2-3 атмосфери. Гарпун - 8мм. Спусковий гачок: Ххід = 3-4мм., робочий - 3мм., зусилля - 0,2 - 0,3кГ.
Є Оперативний двохступеневий регулятор сили бою з приводом на ручці від великого пальця (вверх - максимум, вниз - мінімум.
Готовність фіксатора гарпунлинви не залежить від спорядження гарпуна - завжди Готов!(А, якщо не готов - то треба підняти його пальцем до фіксації). Дякуючи Неавтоматичності підняття фіксатора гарпунлинви, усуваємо небезпеку Передчасного повернення фіксатора в готовність(ще до виходу Гарпуна!)
При максимальному вистрілі використовується 100% ресиверного тиску (в попередніх викладах передбачалися втрати роботи ресиверного тиску від 4% до 7%) - вплив ефекта Реруктора усунено!
Споряджання гарпуна - плавне аж до кінця, без додаткових прикінцевих зусиль.
Відхід гарпуна 2 - 5мм.
Поршень клапана закривається при заправлянні гарпуна на перших 10 сантиметрах - тим самим Присутня функція "Дозаряджання"!


500.jpg


Щодо Схем:
Схема "А" - готовність до вистрілу.
Схема "В" - вистріл з малою силою.
Схема "С" - одна із фаз вистрілу з максимальною силою.
Схема "D" - одна із фаз вистрілу з максимальною силою, а, також стан після вистрілу. При цьому стані Заправляється Гарпун і після проходу його приблизно 10 сантиметрів, система стає в стан "А" - "готовнісь до вистрілу".
574.jpg


593.jpg


579.JPG


580.jpg


589.jpg


З Повагою
Юрій Стахурський.
27 червня 2011 року
(0 голосов)
Последнее изменение Четверг, 13 декабря 2012 14:54
Регистрация
Забыл логин  Забыл пароль
Sign in with Facebook

Случайные объявления

5 smart_apnea_orange_grid.png
Mares SMART - 10900 грн. – самый лучший и...
15457 Просмотров
3 m590340_grid.jpg
НОВИНКА!!!! Mares X-Free!!! Для підводного...
19178 Просмотров
2 dual_snorkel_black2_grid.jpg
Трубка Dual  Трубка выполнена из монолитного...
19570 Просмотров
1 classic_5mm_grid.jpg
Новая форма и характеристики для классических...
20306 Просмотров
5 01_grid.jpg
Наконечники однозуб гартований (35-50 од.) 1...
28824 Просмотров